Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sıvı atık elektrik üretmeye başladı

Geçtiğimiz ay ihalesi yapılan

Geçtiğimiz ay ihalesi yapılan ve montaj çalışmaları tamamlanan ünite sayesinde Isparta Belediyesi sıvı atık tesisi kendi enerjisini kendi üretir hale geldi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, hem üniteyi hem de sıvı atık arıtma tesisindeki çalışmaları yerinde takip etmek için önceki gün arazide incelemelerde bulundu. İnceleme esnasında da yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Günaydın inceleme sonrasında basına yaptığı açıklamasında, “Arıtma tesisimizin elektrik üretimini kendisi üretmesi için bir çalışma başlatmıştık. Bu çalışmamız bugün sonuç verdi. Ünitemiz 240 KW’lık elektrik üretimi gerçekleştiriyoruz. 140 KW’lık elektriği de şehir şebekesinden alıyoruz. Ürettiğimiz bu elektrikle her ay 45 ile 55 bin lira arasında bir kazanç sağlamış oluyoruz.

Bu kazancımızla yaptığımız tesis iki yıl içerisinde kendisini amorti etmiş olacak. Tesisimiz hiç arıza yapmadan en az 16 yıl hizmet vermesini planlıyoruz. Ayrıca Arıtma tesisimizi de iyi bir şekilde çalışıyoruz. Gördüğüm kadarı ile tesisimizdeki kontrol her an yapılması gerekmektedir. Buradaki ekiplerimize yaptığı çalışmalarda daha titiz davranmalarını talep ettim” dedi.

Günaydın çevrecilik açısından hassas bir yer olduğunu bu yüzden de sıvı atık arıtma tesisine sık sık incelemede bulunmak için geleceğini ifade etti.

FERHAT KAYA
ISPARTA