Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SGK'dan işyerlerine uyarı

SGK Isparta İl Müdürlüğünden

SGK Isparta İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği kanun kapsamına dahil olan tüm işyerlerinin; çalışanlarının bilgilendirilmesi, eğitimi, İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirme Analizi, Acil Eylem Planının hazırlanması yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde idari para cezası uygulanacağı belirtildi.Konu ile ilgili SGK İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada şunlara yer verildi. “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 30.06.2012 tarih ve 28339 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun kapsamında çıkarılan yönetmelikler 29 Aralık 2012 tarihinden itibaren Resmi Gazete’de yayımlanmaya başlamıştır. İlgili kanun ve yönetmelik hükümleri doğrultusunda kanun kapsamına dahil olan tüm işyerlerinin; çalışanlarının bilgilendirilmesi, eğitimi, İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirme Analizi, Acil Eylem Planının hazırlanması yükümlülükleri bulunmaktadır.

Bu yükümlülüklere uymayan tüm işyerlerinin her madde için ağır idari para cezaları ile karşı karşıya kalması kanun ile hüküm altına alınmıştır.

Bu bağlamda; Birliğimizin ve Odalarımızın çalışanlarının bilgilendirilmesi ve eğitimi, İşyeri Risk Analiz Raporları ve Acil Eylem Planlarının hazırlıkları Birliğimiz tarafından tamamlanmıştır.

Ayrıca; Birliğimize bağlı meslek odalarına kayıtlı ve kanun kapsamında bulunan esnaf ve sanatkârlarımıza yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri Birliğimiz tarafından her meslek odasına yönelik olarak düzenlenmektedir.

Kanun kapsamında bulunan esnaf ve sanatkârlarımızın, kanunun ilgili maddeleri uyarınca idari para cezaları ile karşı karşıya kalmamaları için bu eğitimlere katılmaları önem arz etmektedir.”