Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şenol; “Bedelli Askerlik Milli Birliği Bozar”

CHP Isparta  İl Başkanı

CHP Isparta  İl Başkanı Vedat Şenol, bedelli askerliğin çıkmasıyla birlikte milli birliğin kaybolacağını belirterek, devlet ve milletin kaynaşması konusunda askerliğin en önemli etken olduğunu savundu.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, bedelli askeriliğin AK Parti tarafından hızlı bir şekilde çıkarıldığını belirterek, hükümete ‘Peki ya parası olmayan vatandaşlar ne yapacak?’ diye sordu.

İl Başkanı Şenol, “Türkiye gündemine Bedelli Askerlik konusu tekrar geldi. Şimdi bunun iki yönü var. Birincisi Genelkurmay Başkanlığının farklı görüş bildirmesine rağmen ülkenin içinde bulunduğu şartlar siyasi Ortadoğu’daki durumdan kaynaklanan Bedelli askerliğe karşı görüş bildirmesine rağmen hükümetin bunu çok hızlı bir şekilde gündeme getirip bedelliyi çıkarmasını biz bir seçim yatırımı olarak ve kaynak sağlamak amacında olduklarını görüyoruz. . Bastır parayı yapma askerliği. Peki parası olmayan vatandaşlar ne yapacak?” dedi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Genelkurmay Başkanlığının bedelli askerlik konusunda önce karşı çıkması, daha sonra da bu karşıtlığını devam etmemesini dile getirerek, Genelkurmay Başkanlığının bu tavrını kınadı.

Başkan Şenol, “Türkiye gündemine Bedelli Askerlik konusu tekrar geldi. Şimdi bunun iki yönü var. Birincisi Genelkurmay Başkanlığının farklı görüş bildirmesine rağmen ülkenin içinde bulunduğu şartlar siyasi Ortadoğu’daki durumdan kaynaklanan Bedelli askerliğe karşı görüş bildirmesine rağmen hükümetin bunu çok hızlı bir şekilde gündeme getirip bedelliyi çıkarmasını biz bir seçim yatırımı olarak ve kaynak sağlamak amacında olduklarını görüyoruz. Halbuki askerlik Türk toplumunda, Türk devletlerinde çok çok önemlidir. Sürenin kısaltılması bile öyle kolay kolay yapılamamaktadır. Bedelli askerlik diğer ülkelerde çalışan kişilere kolaylık olsun diye çıkarılmıştır” şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, bedelli askerliğin çıkarılmasının AK Parti hükümetinin siyasi rant sağlaması için çıkarıldığını belirterek, amaçlarının askerlik müessesesini törpülemek olduğunu söyledi.

Şenol, “Ama şimdi bedelli askerlik Türkiye’de bir siyasi rant sağlamak için çıkarıldı. Bedelli askerliğin çıkması Türk toplumun geleceğine, bütünlüğüne darbe vurmaktır. Gelecek düşünülmemektir. Yeni nesil gençlerin askerlik eğitimi almaması, Türkiye’yi ciddi sıkıntılara sokar. Türkiye’ye hiçbir şekilde faydaları olmayacaktır. Bir de milli duyguların yükselmesi için askerlik çok önemlidir.

Devlet ve milletin kaynaşması anlamında askerlik çok önemlidir. Bu duygular iyice kör ediliyor. Çocuğunu gönderecek. Yani bu anayasanın eşitlik ilkesine de aykırı bir olay. Biz bunu AK parti’nin hem askeriyeyi törpülemeye bir araç olarak kullanıldığını düşünüyoruz, hem de siyasi rant elde edip işte biz vatandaşı bir yükten kurtardık. Eğer askerliği bu millet bir yük olarak görüyorsa kusura bakmasın.

Bu millet askerliği bir yük olarak görmüyor. Çocuklarını güle oyna askere gönderen, teröre şehit veren bir millet bedelliye karşıdır.

Bir halk oylaması yapılsa Türkiye’de. Çok büyük bir oranla edeli askerlik olmasın diyeceklerdir. Ben buna inanıyorum. Biz CHP İl Örgütü olarak Genelkurmay Başkanlığını yeteri kadar tavır koymadığı için kınıyorum. Hem de hükümeti buradan seçim yatırımı yaparak ve maddi kazanç oluşturmak için askerlik müessesini sömürdüğü için şiddetle protesto ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.