Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Senirkent'te salgın hastalık söz konusu değil

Isparta Halk Sağlığı Müdürü

Isparta Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu Senirkent’te herhangi bir salgın hastalığın söz konusu dahi olmadığını belirterek, ‘yapılan çalışmalar tamamıyla koruyucu çalışmalardır’ dedi.Kişioğlu, Senirkent Dr.İsmail Hakkı ÖRMECİ Anadolu Lisesi Yurdunda bir öğrenciye sağlık kuruluşunda uzman hekim tarafından scabies (uyuz) tanısı konmuş olup, tedavisine başlandığını belirterek, ‘öğrencinin ailesi de bilgilendirilerek istirahat raporuna istinaden il dışındaki ailesinin yanma gönderilmiştir. Valilik Onayı ve İlçe İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile tedbir amaçlı olarak okul üç gün tatil edilmiştir’ dedi.

Kişioğlu şu açıklamaları yaptı :

‘Hastalığın diğer öğrenciler arasında yayılmasını önlemek amacıyla ivedi olarak yakın temaslı 48 öğrenciye losyon, krem uygulaması başlanıp, eş zamanlı olarak tüm öğrencilere ilaç ve losyon kullandırılmış kullandıkları kişisel eşyaları yüksek ısıda yıkatılmıştır ve okulda dezenfeksiyon işlemleri aynı gün başlanarak tamamlanmıştır.

Bunun yanında Valiliğimiz onayı ile Halk Sağlığı Müdürlüğü organizasyonuyla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince görevlendirilmiş dermatoloji uzmanı doktorun bulunduğu Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce oluşturulmuş bir ekip tarafından yapılan çalışmalarda; profilaksi öncesi yapılan tedavinin uygun bulunduğu, koruyucu amaçlı yapılan çalışmalar sayesinde hastalığın diğer öğrencilere yayılmasının önüne geçilmiştir. Aynı ekip tarafından okul yönetimine hastalık konusunda açıklayıcı eğitimler verilmiştir’ dedi.

SALGIN SÖZ KONUSU DEĞİL

Kişioğlu, Senirkent’te bir öğrencide görülen scabies tanısı tedavi edilerek 48 öğrenciye de koruyucu tedavi uygulandığını belirterek, ‘herhangi bir salgın kesinlikle söz konusu değildir. Yapılan çalışmalar tamamıyla koruyucu amaçlı zamanında ve prosedüre uygun bir şekilde yapılmıştır.

Tüm bu çalışmalarımız Sayın Valimizin emirleri ve kontrolleri dahilinde yapılmış olup, bu süreçte her aşamada bize destek olmaları nedeniyle, kendilerine saygılarımızla teşekkür ediyoruz’ dedi.