Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Senir’den SDÜ Teknoloji Kulübü’ne teşekkür

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Kulübü ,Avrupa Birliği Ulusal Ajans tarafından kabul edilen Teknolojiyi Uzak Köylere Taşıyoruz adlı projesinin gerçekleşmesiyle birlikte, Rektör yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Numan TAMER huzurunda ,Senir belediye başkanı Kazım Önder Varol ve Senir İlköğretim Okulu okul müdürü İbrahim Öztürk, Teknoloji Kulübü’ne ve Süleyman Demirel Üniversitesine, teşekkür ziyaretinde bulunup plaket takdimi gerçekleştirdiler.

Senir belediye başkanı Sayın Kazım Önder Varol” Okulumuzun böyle bir çalışmaya gerçekten ihtiyacı vardı. Teknoloji Kulübü bizim ihtiyacımız olan bu zamanda böyle projeyle belediyemize gelmeleri bizleri çok sevindirdi. Teknoloji Kulübü okulumuzdaki düzenlemeleri, aidiyet duygusu içinde yapmaları ve büyük bir titizlikle bu çalışmayı yürütmeleri bizleri çok gururlandırdı.Bu tarz sosyal sorumluluk projelerinin gençler tarafından gerçekleştirilmesi bizi ayrıca memnun etti.Öncelikle Teknoloji Kulübü’ne ve Süleyman Demirel Üniversite’ne teşekkür ediyor ve bu tarz faaliyetlerin daha çok gerçekleştirilmesini diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Teknoloji Kulübü Ferdi Alakuş” İki hafta önce Isparta Senir Kasabasında bulunan 300 öğrencinin eğitim gördüğü SENİR İLKOKULU’nda başladığımız projemiz için üniversitemizin tüm branşlarından öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilmesi, projemize farkındalık katmış bulunmaktadır. Projede yapılan işlemlerden söz edersek; okulumuzda ilk olarak elektrik tesisatlarının değişimi yapıldı.

Burada amaç, kabloların ve bu hatların standartlara uygun şekle getirilmesiydi. Akabinde okulumuzun içinde ve sınıflarda tehlike arzeden yani çocuklarımız için sakınca oluşturabilecek anahtar ve prizler değiştirilerek çocuk korumalı anahtar ve prizler takıldı. Sınıflarda ve koridorlarda yanmayan tüm ampuller değiştirildi.Akabinde masaları,sıraları veya kapıları problemli sınıflar varsa onlar da tamir edildi. İnternet hatları değiştirilerek sınıflara Wi-fi bağlantısı sağlandı. Telefon hatları yenilendi. Okulumzun içinde tüm tamir ve tadilat işleri tamamlandıktan sonra boya işlemini gerçekleştirmek için tüm teknik ekipte görev paylaşımları yapıldı. Boya işlemleri de uygun boya ve renk seçimiyle birlikte hızlıca başladı. Bu seçimler yapılırken asıl hedef, öğrencilerin motivasyonunu arttrıcı ve zihin açıcı etkenler olmasıydı.

Boyama ilk olarak tavan boyası başlandı. Sonrasında su bazlı boyayla duvarların üst kısımları boyandı. Duvarların alt tarafının kirlenme ve çizilme durumuna karşı yağlı boya kullanıldı. Böylelikle sınıfların ve koridorların boyama işlemleri bitirilmiş oldu. Son olarak, kapı ve kat korkulukları da boyanıp okulumuzun daha iyi şartlarda eğitime devam etmesi sağlandı. Burada daha fazla öğrenci arkadaşın görev almasıyla, hem projenin daha fazla kişiye tanıtılması hem de bu arkadaşlara sosyal sosyal sorumluluk bilincinin kazandırılması ve bu bilincin yaygınlaştırılması sağlandı.

Bu proje düşündüğümüz de üzerinde bir başarı gösterdi. Bu başarı, kulübümüzün her alanda çalışma yapan kurumsal bir yapısının olmasında ve farklı branşlardan öğrencilerin yönetimimizde yer almasının ve bu ekip ekip ruhunun oluşturduğu bir sinerji ürünüdür. Bu projeyi daha güzel bir şekilde bitirmenin haklı gururunu yaşıyor ,bize destek veren belediye başkanımıza ve Senir İlkokulu müdürümüze,Senir İlkokulu Okul Aile Birliği’ne ,Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığımız, Rektörlüğümüze ,Tüm ekip arkadaşlarımıza en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum “ ifadelerini kullandı.