Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ŞEHİTLERİMİZ SAYGIYLA ANILDI

18 Mart Şehitleri Anma

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yılı dolayısıyla düzenlenen program Garnizon Şehitliğinde başladı. Programa Vali Ömer Seymenoğlu, Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Garnizon Komutanı Albay Bilgin Çetinbağ, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral Nadir Gündüz, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi Başkanı Musa İrez, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız, askeri ve mülki erkân, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Şehitlik anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, İstiklal Marşı’mızın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla devam etti. Kur’an-ı Kerim tilaveti sunularak dualar edilen törende Vali Seymenoğlu Şehitlik Defterini imzalayarak deftere yazdıklarını okudu.

“BİZLERE EMANET BIRAKTIĞINIZIN BİLİNCİ İÇERİSİNDEYİZ”

Vali Seymenoğlu; “Bağımsızlığımız, bayrağımız ve milletimizin tüm kutsal değerleri uğruna sizler kanlarınızla destanlar yazdınız. Çanakkale’de, Sakarya’da ve daha nice yerlerde canlarınızı verip, şahadet şerbetini içtiniz. Böylesine şanlı bir ecdada sahip olmak bizler için onur ve kıvanç kaynağıdır. Bu kutsal vatan topraklarını, milletimizin üstün haysiyet ve itibarını çok zor şartlar altında şerefle temsil ederek, bizlere emanet bıraktığınızın bilinci içerisindeyiz. Sizler ne mutlusunuz ki Hakk’a yürümenin en güzel şekli olan “Şehitlik” mertebesine eriştiniz. İmtihanlarla dolu olan hayattan alnınızın akıyla sonsuz nimet ve mutlulukla dolu gerçek bir hayata geçiş yaptınız. Siz aziz şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin bizlere bırakmış olduğu vatanımız, bayrağımız, özgürlük ve bağımsızlığımız ile aileleriniz bizlere en kutsal emanetlerinizdir. Uğruna en değerli varlığınız olan canınızı verdiğiniz kutsal vatan topraklarında rahat ve huzurlu uyuyunuz. Sonsuz minnet ve şükran duyguları ile sizleri selamlıyorum. Ruhlarınız şad olsun.” dedi.

Tören Vali Seymenoğlu ve törende bulunanların şehit kabirlerine çiçek bırakıp dua etmeleriyle son buldu.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıl dönümü programı Gülkent Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikle devam etti. Öğrencilerin sahnelediği Çanakkale Zaferi oratoryosu izleyicilerden büyük beğeni aldı.

DERNEKLER ZİYARET EDİLDİ

Ardından Vali Ömer Seymenoğlu beraberinde Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Garnizon Komutanı Albay Bilgin Çetinbağ, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral Nadir Gündüz ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesini ziyaret ederek şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.

UYUMDER MEHTER TAKIMI KONSER VERDİ

18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler onuruna düzenlenen programa Vali Ömer Seymenoğlu ve eşi, Isparta Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Dr. Aylin Cesur, Garnizon Komutanı Albay Bilgin Çetinbağ ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın katıldı.

UYUMDER Mehter Takımının konseri eşliğinde devam eden programda Vali Seymenoğlu ve eşi masaları tek tek gezerek şehit yakınları ve gazilerle bir süre sohbet etti. Program sonunda Vali Seymenoğlu UYUMDER mehter takımının isteğini kırmayarak Eski Ordu Marşına eşlik etti.