Bağlantıda Kalın

SDÜ ve ISUBÜ

SDÜ'de öğrenci eylemi

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Fen-Edebiyat Fakültesinde okuyan öğrenciler, öğretmenlik için yeterlilik belgesi olan formasyon alacak öğrenci sayısının düşürülmesi nedeniyle imza toplayıp rektörlüğe yürüdüler.

Yayınlanma

,

Okumaya Devam Et
Reklam
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SDÜ ve ISUBÜ

SDÜ’nün İki Projesi Destek Almaya Hak Kazandı

Yayınlanma

,

Yazar:

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerince hazırlanan projeler, TÜSEB-B ve TÜBİTAK 1002 programları kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

SDÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Aşcı yürütücülüğünde hazırlanan “Servikal iskemi ve reperfüzyona sekonder serebral korteks hasarına darbeli manyetik alan ve radyofrekans elektromanyetik alan uygulamalarının etkisinin araştırılması, Serebrovasküler vazodilatasyon cihazı tasarımı, imalatı ve etkinlik ispatı” başlıklı projede, girişimsel olmayan iki farklı uygulamanın birlikte kullanımının ölüm ve sakatlık nedeni olan inme üzerindeki potansiyel olumlu etkileri araştırılacak.

Proje ekibinde Üniversitemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Çömlekçi ve Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Mustafa Geçin ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Özmen, SDÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Serdar Oğuzoğlu, Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dinçer Uysal, Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehtap Savran, Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlter İlhan ve Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Yusuf Tepebaşı yer alıyor. Proje kapsamında bursiyer olarak bir lisans, bir yüksek lisans ve iki tıpta uzmanlık öğrencisi bulunuyor.

Reklam

Ayrıca TÜBİTAK 1002 desteği alan ve yürütücülüğünü Süleyman Demirel Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Soner Özcan’ın yaptığı “Deneysel sepsis modelinde oluşturulan akut böbrek hasarı üzerine radyofrekans elektromanyetik ve darbeli manyetik alanın koruyucu etkilerinin araştırılması” isimli projede ise deney hayvanlarında vücut genelinde yaygın enfeksiyona bağlı gelişen böbrek hasarında iki farklı yöntemin birlikte uygulamasının sonuçları incelenecek. Proje ekibinde, Elektrik-Elektronik Mühendisi Prof. Dr. Selçuk Çömlekçi, Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Aşcı, Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlter İlhan, Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Yusuf Tepebaşı,  Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Arş. Gör. Çağrı Balcı ve Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomühendislik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Rümeysa Taner, SDÜ Deney Hayvanları Üretimi ve Deneysel Araştırma Laboratuvarında görevli veteriner teknisyenleri Turgut Kurt ve Alaaddin Gelendost yardımcı araştırmacı olarak görev alıyor.

Proje yürütücüleri, her iki araştırma projesinin çıktılarının bilimsel literatüre katkı sağlayacağını ve ileri çalışmalar için önemli veri sunacağını kaydetti.

Reklam
Okumaya Devam Et

SDÜ ve ISUBÜ

Serkan Can Zengin “21. Yüzyıl Becerileri”ni anlattı

Yayınlanma

,

Yazar:

Süleyman Demirel Üniversitesi Ekonomi Yönetim Topluluğu tarafından 21. Yüzyıl Becerileri “İş’te Sen” konulu bir konferans düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen konferansı, TÜGİAD Eskişehir Başkanı Serkan Can Zengin verdi. 21. Yüzyılla beraber insanlar arasında büyük güven problemleri oluştuğunu dile getiren Zengin, markaların dijital ortamda nasıl güven sağladığını örneklendirerek anlattı. Zengin, “Güven, 21. yüzyılın en önemli kavramlarından biri oldu.” dedi.

Dijitalleşmenin sosyal ilişkileri zayıflattığını söyleyen Zengin, geçtiğimiz yıllarda sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda iletişim kazasına uğradığını belirterek 21. yüzyıldaki en büyük diğer problemin “iletişimsizlik” olduğunu dile getirdi.

Reklam

Bir unsurla ilk karşılaşmada edinilen duygu, yargı anlamına gelen “Hale Etkisi”nden bahseden Zengin, “Gülüşünüz imzanızdır” diyerek kişiye has özelliklerin diğer insanlar tarafından hatırlanması açısından önemli olduğunu söyledi. Bakış açısı konusuna da değinen Zengin, her bireyin kendine ait bir fikri olduğunu belirterek “Bir olay karşında her birey farklı farklı görüşler belirtebilir. Bu da birini diğeri karşısında haksız duruma düşürmez.”

Konferans sonunda TÜGİAD Eskişehir Başkanı Serkan Can Zengin’e plaket takdimi gerçekleştirildi.

Reklam
Okumaya Devam Et

SDÜ ve ISUBÜ

SDÜ’de Filistin’e destek yürüyüşü

Yayınlanma

,

Yazar:

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından İsrail’in Filistin’e yönelik düzenlediği saldırılara tepki vermek ve Gazze’ye destek olmak amacıyla “Filistin’e Destek Yürüyüşü” düzenlendi.

SDÜ Osmanlı Medeniyeti, Kızılay, Sosyal Politikalar, İdealist Gençler, Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet ile Bilgi Düşünce Topluluğu, Isparta Milli Türk Talebeler Birliği, Öğrenci Konseyi ve İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilciliğince gerçekleştirilen yürüyüşe, çok sayıda öğrenci Türk ve Filistin bayrakları ile katıldı

SDÜ İlahiyat Fakültesi önünden başlayarak 19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanına kadar süren yürüyüşte tekbirler getirerek İsrail aleyhinde sloganlar atıldı.

Reklam
Okumaya Devam Et

Popüler