Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SDÜ’de 2. böbrek nakli gerçekleştirildi

İlk börek naklini geçtiğimiz

İlk börek naklini geçtiğimiz haftalarda gerçekleştiren SDÜ Tıp Fakültesi bir böbrek nakline daha imzasını attı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan genel cerrahi bölüm başkanı Profesör Doktor Mahmut bülbül Isparta Tıp Fakültesi’nin son günlerde bilim ve tıp adına önemli başarılara imza attığını söyleyerek ikinci bir böbrek naklini ’de gerçekleştirdiklerini belirtti.

15 yıldır böbrek hastası, 7 yıldır diyaliz hastası olan Emine Aşkın’ın (52 yaşında) böbrek naklini gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Dr. Bülbül “Hastamız bize Antalya’dan özel bir hastaneden geldi bir çay bardağı idrar çıkaramayan hastamız 2. Gününde 1,5 litreye ulaştı.

Organ mafyasının önüne geçebilmenin tek yolu organ bağışıdır. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olması gerekiyor ülkemizde yaklaşık 60 bin böbrek bekleyen hasta var bunun da sadece 20 bini kayıtlı hastalardır. Şüphesiz nakil bağış gibi faktörler belli kurallar ve kriterlere bağlıdır uyuşmazlık olabilir kan tutmaya bilir her hastanın böbreği alınamaz ve verilemez. Ben böbreğimi bağışlıyorum diye bilirsiniz ancak herkesin böbreği alınmaz ve verilmez.” dedi