SDÜ Yeni Bölüm ve Programları ile Büyümeye Devam Ediyor

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) bünyesinde 2020-2021 Akademik Yılı Güz Döneminde 9 yeni bölüm açıldı. SDÜ ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde açılan bölümler ile öğrencilerini en donanımlı şekilde geleceğe hazırlıyor. Açılan bölümlerin genel hedefleri arasında akademik ve bilimsel disiplinler büyümeye katkı sağlamanın yanı sıra sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi […]

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) bünyesinde 2020-2021 Akademik Yılı Güz Döneminde 9 yeni bölüm açıldı. SDÜ ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde açılan bölümler ile öğrencilerini en donanımlı şekilde geleceğe hazırlıyor.

Açılan bölümlerin genel hedefleri arasında akademik ve bilimsel disiplinler büyümeye katkı sağlamanın yanı sıra sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi üretimini sağlamak ve uzman insan kaynağını yetiştirmek bulunuyor. Bu kapsamda üniversitemizde 2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi itibariyle 5 doktora programı, 3 Yüksek Lisans Programı, 1 Lisans Bölümü olmak üzere toplamda 9 yeni bölüm açıldı.

Açılan bölümlerde eğitimler, alanında uzman akademisyenler tarafından ileri düzey pratik ve teorik bilginin harmanlandığı bir müfredat sunuluyor. Öğrenciler ilgili bölümün müfredatı kapsamında eğitim ve alanla ilgili akademik araştırmalar yapma imkanına sahip olacak.

SDÜ yeni açılan bölümlerde verilecek eğitimler ile teoriyi pratiğe uygulamayı bilen, bilgisini kendisinin, toplumun ve insanlığın faydasına kullanabilecek donanım ve özgüvene sahip, bilimsel ve teknolojik yetkinliğe ulaşmış bireyleri ülkemize kazandırmayı hedefliyor.

Exit mobile version