SDÜ Mezuniyet Töreni – 2016

Süleyman Demirel Üniversitesi 2015- 2016 Eğitim- Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, ikinci gününde de büyük bir coşkuya sahne oldu.

SDÜ Mezuniyet Töreni 2016 Gazete32-_00A91221

Süleyman Demirel Üniversitesi 2015- 2016 Eğitim- Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, ikinci gününde de büyük bir coşkuya sahne oldu.

Türkiye’nin insan kaynaklarına katılmayı bekleyen ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Mühendislik Fakültesi, Fen- Edebiyat Fakültesi, Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Teknoloji Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eğitim Fakültesinden mezun olmaya hak kazanmış binlerce genç, Erenler Mehteran Takımı eşliğinde gerçekleştirdikleri kortej yürüyüşü ile heyecan ve mutluluklarına ortak olan ailelerini ve konukları selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende, üniversitemizi sosyal ve kültürel yönden tanıtan vizyon filmi izlenime sunuldu, Halk Oyunları Kulübünce bir gösteri sergilendi.

Mezuniyet konuşmalarının ilkini SDÜ öğrencileri adına, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu mezunlarından Burak Karahan yaptı.

Karahan, “Değerli ailelerimiz, bizleri dünyaya getirdiğiniz andan itibaren üzerimize titrediniz, özel olduğumuzu hep hissettirdiniz. 

Hiç şüpheniz olasın ki kolumuza taktırdığınız Süleyman Demirel Üniversitesi bileziği sayesinde ülkemize yararlı bir yurttaş, size layık birer evlat olmak için var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz. SDÜ’den mezun olmak gururdur, umuttur. Nice güzel yarınlarımızın olması dileğiyle.” dedi.

Daha sonra bir selamlama konuşması yapan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan da “Hayatın içinde dönüm noktası diyebileceğimiz önemli başlangıçlar vardır. Yürümeye ya da konuşmaya başladığınız gün, ilkokula başladığınız gün önemlidir. Bir meslek edinmek için sıcak aile ortamından kopup gurbete çıktığınız ve üniversiteye adım attığınız gün önemlidir. Bugün okul ortamındaki eğitimin sona erdiği ve hayatın başka bir yükünün omuzlarınıza yükleneceği, iş dünyasının büyülü atmosferinin rüyalarınıza girmeye başlayacağı bir gündür.

Gözbebeğimiz olan gençlerimizi hayata uğurlamaya hazırladığımız bu mutlu günde bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Coşkuyla kutlanan Mezuniyet Töreninin son bölümünde, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız’ın yönetiminde SDÜ Mezuniyet Andını birlikte okuyan öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın haklı gururunu yaşadı.

Exit mobile version