SDÜ ve ISUBÜ
SDÜ ile ITSO Arasında “Katılımlı Araştırma Projesi İşbirliği Protokolü” İmzalandı

Süleyman Demirel Üniversitesi ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası arasında “Katılımlı Araştırma Projesi İşbirliği Protokolü” imzalandı. Rektörlük Makamında gerçekleştirilen imza törenine, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, ITSO Başkanı Metin Çelik, Toplumsal Katkı ve Paydaşlar Koordinatörü Prof. Dr. Bilge Hürmüzlü Kortholt katıldı.
SDÜ ile ITSO arasında imzalanan protokol kapsamında Isparta’nın Atabey ilçesinin kültürel mirasının tanıtımı, Isparta’nın kültürel belleğinin korunması ve turizme katkı sağlamasına yönelik çalışmalar yapılacak.
SDÜ ve ISUBÜ
ISUBÜ – TMMO Birliği İl Koordinasyon Kurulu İşbirliği

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü arasında önemli bir protokol imzalandı.
İmzalanan protokol kapsamında; Isparta kamuoyunun deprem konusunda bilinçlendirilmesi, bu konuda eğitim ve seminerlerin verilmesi, İlimizin depremselliği ve yapı stoku envanteri çalışmaları amacıyla özel ve tüzel kişilerin talebi doğrultusunda araştırmalara destek verilmesi, Öğrencilerin iş yeri eğitimi ve stajları için iş birliği içinde olunması, Talepler doğrultusunda, Isparta merkez ilçesinde bulunan mevcut yapıların olası sismik aktiviteler etkisinde davranışını inşaat mühendisliği disiplini kapsamında değerlendirebilmek amacıyla ön bulguların (anketler, saha çalışmaları, analiz, kurumlarla koordinasyon vb.) toplanmasına yönelik faaliyetlerin desteklenmesi planlanıyor.
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mimarlar Odası İl Temsilcisi Caner Ataseven protokole imzalarını atarak bir konuşma yaptılar.
Protokol imza törenine ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Öztürk, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Selbaş, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özlem Terzi, Bölüm Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Şebnem Karahançer ve Dr. Öğr. Üyesi Ali Nadi Kaplan, Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Pınar Usta Evci, Dr. Öğr. Üyesi Cenk Öcal, Mimarlar Odası İl Temsilcisi Caner Ataseven, Şehir Plancılar Odası Temsilcisi Prof. Dr. Rafet Kıstır, İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi Şeref Korkmaz, Elektrik Mühendisleri Odası Temsilcisi Güney Merdan, Harita Mühendisleri Odası Temsilcisi Süleyman Gülboy ve Jeoloji Mühendisleri Odası Temsilcisi Dr. Sami Yalçınkaya katılım gösterdi.
SDÜ ve ISUBÜ
Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği Yeni Binasına Taşındı

SDÜ Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı poliklinikleri, ‘Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Klinikleri’ adı altında açılan yeni binasında hizmet vermeye başladı.
Hastane poliklinikler binasında 3 numaralı peronda bulunan, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı polikliniği, yapımı tamamlanan yeni binasında, hasta ve hasta yakınlarına en iyi sağlık hizmetini modern ve konforlu bir şekilde sunmaya davam ediyor.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Gökhan Bayhan, emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bölge ve ilimiz için gurur verici bir gelişme” dedi.
Prof.Dr. Bayhan, “Bayhan, Kadın Hastalıkları ve Doğum polikliniğimiz yeni binasında hizmete girdi. Buranın hizmete açılmasında sayın rektörümüze, sayın rektör yardımcılarımıza, sayın başhekimimize ve tüm personelimize çok teşekkür ederiz. Burada 6 öğretim üyesi hizmet veriyoruz 30 civarı asistan hekimimiz var. Günde 200 ila 400 hastaya hizmet verebilecek kapasitedeyiz.
Türkiye’de kadın doğum polikliniklerinde olan tüm yeni teknoloji SDÜ Hastanesi Kadın Doğum polikliniğinde de mevcut. Öğretim üyesi kadromuz ve asistan hekimlerimiz, Perinatoloji, Jinekolojk Onkoloji ve İnfertilite (tüp bebek) olarak ileri teknoloji alt yapımız ve bilimsel, teknolojik bir birikimimiz var.
SDÜ Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümü olarak Isparta ve bölgesine hizmet veriyoruz başarı ve hasta memnuniyeti açısından Türkiye’nin her hangi bir merkezinden hiçbir farkımız yok ve bizler son derece iddialıyız. Yeni yerimizle birlikte çok çok daha iyi hizmet vereceğimizi düşünüyoruz. Yataklı bölümümüzde tek kişilik odalarımız olacak her türlü donanımı mevcut. Bu yüzden bölge ve Isparta için çok guru verici bir gelişme ve katkısı olan herkese çok teşekkür ederim” dedi.
SDÜ Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Taylan Oksay, Kadın Hastalıkları ve Doğum polikliniğimizi yeni yerine taşıdık ve iki haftadan bu yana burada, hastalarımıza daha konforlu bir ortamda hizmet veriyoruz. Alanında uzman akademik kadromuz ve ileri teknoloji imkanlarımızla, jinekolojik onkoloji, perinatoloji, detaylı ultrason cihazlarımızla üniversitemizde üstün imkanlarla hizmet vermekteydik. Şu anda yeni binamızda hastalarımıza daha da ferah bir ortamda hizmet veriyoruz” dedi.
SDÜ ve ISUBÜ
SDÜ’den Bitki Islahı Alanında Öncü Proje

Süleyman Demirel Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ebru Önem ve Dr. Öğr. Üyesi Firdevs Mert Sivri ile Bahçeşehir Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Çağlar Sivri tarafından geliştirilen “Portakal Kabuğu Katkılı Dokusuz Yüzeylerle Yeni Nesil Anti-Patojenik Bitki Islahı Malzemelerinin Geliştirilmesi” projesi ikincilik ödülü aldı.
Bitki ıslahında patojen önleyici özelliğiyle dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan proje, Antalya Teknokent, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve TÜRKTOB işbirliğiyle Antalya ANFAŞ Fuar Alanında düzenlenen “7. Bitki Islahı Proje Pazarı”nda ikincilik ödülü aldı.
Bitki ıslahı konusunda ülkemizde öncü bir projeye imza attıklarını ifade eden proje yürütücüleri Doç. Dr. Ebru Önem ve Dr. Öğr. Üyesi Firdevs Mert Sivri ile Dr. Öğr. Üyesi Çağlar Sivri şunları kaydetti: “Piyasada bu yolla bitki ıslahı için çoğunlukla kağıt bazlı polinasyon (tozlaşma) kontrol keseleri kullanılıyor. Ancak bu keselerde biyolojik süreç için gerekli olan ışığı kısıtladığı için ıslah prosesinin hızını sınırlayabiliyor ve maliyetleri yükseltiyor. Ayrıca kağıt esaslı oldukları için yağmurda ağırlaşıp bitkiye zarar vererek rüzgar vb. hava koşullarında yırtılıyor ve kullanılmaz hale geliyor. Bu yüzden bitki ıslahı için daha geçirgen ve şeffaf yapıda, dayanıklı ve maliyet efektif yeni nesil malzemelere ihtiyaç duyuluyor. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak projemizde, bitki ıslahını daha verimli hale getirmek, patojenlerden korumak ve sonrasında da bitkileri kuş saldırısı, ani hava koşullarının değişiminden koruyup mikro iklimi düzenlemek yoluyla daha sağlıklı tohum gelişimine katkıda bulunacak dokusuz yüzey esaslı bitki ıslah malzemeleri geliştireceğiz. Ülkemizde bitki ıslahında dokusuz yüzey kullanımını içeren bir proje bulunmadığı için önerilen bu proje öncü niteliğindedir. Ayrıca proje özellikle bitki ıslahında patojen önleyici özelliğiyle dünyada bir ilk olma özelliği taşımaktadır.”
-
Isparta2 gün önce
Otomobil takla attı
-
Isparta2 gün önce
45 yaşında kalbine yenildi
-
Isparta2 gün önce
26 yaşında kansere yenildi
-
Isparta2 gün önce
Polis memuru Bilgehan Erdoğan’dan acı haber
-
Isparta2 gün önce
Isparta’da Elektrik Kesintileri
-
Isparta3 gün önce
Isparta’da Bugün Vefat Edenler
-
Isparta2 gün önce
En Güzel Resim Sergisi Açıldı
-
Isparta2 gün önce
3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Çelenk Koyma Töreni Düzenlendi