Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SDÜ İİBF Ek Binasının Temeli Atıldı

Uluslararası arenada yüzünü küresel

Uluslararası arenada yüzünü küresel dünyanın gündemine çeviren Süleyman Demirel Üniversitesi üstlendiği akademik liderlik misyonunun yanı sıra fiziki gelişimine de devam ediyor. Bu kapsamda Metro Mühendislik- Ensa Yapı ve Akay İnşaat A.Ş. iş ortaklığında SDÜ Doğu Yerleşkesinde yapılacak olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ek Binasının temeli atıldı.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, rektör yardımcıları, dekanlar, daire başkanları ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen temel atma töreninin açılış konuşmasını Metro Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özaydın yaptı. Özaydın, Türkiye’nin en büyük firmalarının da katıldığı ihaleyi bir Isparta firması olarak kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek “Memleketimize hizmet bizim için çok önemli, İİBF ek binasını en iyi şekilde tamamlayarak teslim edeceğiz” dedi.

Ülkelerin sahip olduğu üretim faktörlerine hükmederek etkin ve verimli kullanılmasının insana bağlı olduğunu belirten SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da Türkiye’nin ilerleyen dönemler içerisinde büyümeyi kalkınmaya çevirebilmesi için yüksek teknolojili ürünler üretmesi gerektiğini söyledi. Bilişim teknolojilerinin sunmuş olduğu en önemli avantajın fırsatlar olduğunun altını çizen İbicioğlu, “İleri teknolojili ürünlerin ortaya çıkması için üniversitenin tüm sektörlerle senkronize bir şekilde hareket etmesi şarttır. Dünyadaki değişim dinamiklerini okuyan Üniversitemizin imkanlarını hızla artırıyoruz. Şehriyle bütünleşmiş bir üniversite olan SDÜ, Isparta ile birlikte markalaşacak.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından okunan dua eşliğinde İİBF Ek Binasının temeli atıldı.