ŞAİR YAZAR SAYIN MEHMET DOĞAN SİLLELİ VE ESERLERİ

13.Temmuz.2012 tarihiydi. Ş.A.İ.K. Lisesi’nden hocam Sayın M.Doğan Silleli’ yi ziyaret ettim. Bu Toprakların yetiştirdiği değerli bir kalem Doğan Silleli Hocam. Öğretmenlik yönüyle, insanlık yönüyle her zaman güzeli, doğruyu savunan cesur yürek tir O. Bu toprakların değerli kalemlerine, amatör olsun, profesyonel olsun, her kalemi, yazılarıyla, sohbetleriyle sürekli basından, radyo  proğramlarından destek vermiştir. Şimdi de 3 güzel […]

13.Temmuz.2012 tarihiydi. Ş.A.İ.K. Lisesi’nden hocam Sayın M.Doğan Silleli’ yi ziyaret ettim. Bu Toprakların yetiştirdiği değerli bir kalem Doğan Silleli Hocam. Öğretmenlik yönüyle, insanlık yönüyle her zaman güzeli, doğruyu savunan cesur yürek tir O. Bu toprakların değerli kalemlerine, amatör
olsun, profesyonel olsun, her kalemi, yazılarıyla, sohbetleriyle sürekli basından, radyo  proğramlarından destek vermiştir. Şimdi de 3 güzel eseri bana hediye ettiler. Sağolsunlar.

1.Hazreti Ali (r.a.) ve Ehli beyt. 2. Îstiklâl Marşı’nın Aydınlığında Mehmet Akif Ersoy.3. Muhsin Yazıcıoğlu Destanı. Üçü de birbirinden güzel eseler. Ayrıca şair, yazar Sayın Murat Yüksel’in ‘’  Abdest ve Dualarını n Sır ve Hikmeti kitabını da hediye ettiler. Bu güzel eseler hayırlı, doğru bilgi ve  yönlendirme mesajlarıyla dolu. Her müslümanın ibretler alacağı, dersler ve hikmetler var bu  eserlerde. Okuyucularımıza bu eserleri okumalarını da tavsiye ediyorum.

Bu kitaplardan beni en çok ilgilendiren, duygulandıran, elim bir helikopter kazasıyla kaybettiğimiz şehidimiz, Koca Reisimiz, merhum Muhsin Yazıcıoğlu için yazılan eser oldu. Koca Reis, bu kadar  güzel satırlarla anlatılabilirdi ancak. Kalemine yüreğine sağlık M.Doğan Silleli Hocam. Bu eserden birkaç dize şöyle:

‘’.. üşüyorum, kapatmayın…’ diyordu:

Derdi dertle katık edip yiyiordu.
Batı, batı diye batmazdı beyler
Gerekli lâfları yerinde söyler.
Her işin pundunu bekler dururdu
Tetiğe tavında basar dururdu.
Tavı gelmez ise suyu dökmezdi
Yediği aş, soğan ile pekmezdi…
Muhsin sıradan bir insan değildi
Allah’ına rükû etti eğildi.
Kapalı kapılar ardında yoktu
Yalan, yanlış sözlere karnı toktu.
Dua , zikir ve istiğfar yoluydu
Gözünde büyüyen Anadolu’ydu.
‘ Yürü, yürü, yürü …kaldığın yerden
Bu millet kurtulsun elem kederden…..’’
Saygıdeğer M. Doğan Silleli Hoca’ ma Saygıyla
‘’Gül kokan şu topraklara
Vefâlıdır Doğan Hocam.
Sayfa sayfa yapraklara
İnci döker Doğan Hocam.’’

Ülker Aygün, Temmuz, 2012

Kutsal topraklarda ,2009 Umre seyahatimdeyken, merhum M.Yazıcıoğlu’nun kaza haberini duymuştum. ‘’Gardaş’’ şiirimle de merhum şehidimiz, Koca Reis ,Muhsin Yazıcıoğlu için yazdığım şiirimle yazımı noktalıyor, okuyucularımızı saygı ve muhabbetle selâmlıyorum. Allah’ın selâmı, rahmeti, bereketi Türk İslâm dünyasının üzerine olsun inşaallah.

GARDAŞ

Kutsal topraklarda aldım haberin
Yüreğimiz senle üşüdü gardaş.
Sivas’ın yiğidi, Bozkurt neferin
Ülkünü onurla taşıdı gardaş.

Ben Türküm, diyerek menzile koştun
Başkanım davada engeller aştın.
Torosun bağrına gül olup, düştün,
Gözümüzden akan yaşıdı gardaş.

Ülker ozan der ki, dava büyüktür
Çile bilmeyene gamlı bir yüktür.
Türk adı yücedir, tarihi aktır,
Önderimiz bize başıdı gardaş. (Mart.2009)

Exit mobile version