Bağlantıda Kalın

Dünya

Rus vatandaşlarına Türkiye anketi!

Moskova ile Ankara arasında vurulan Rus savaş uçağı yüzünden patlak veren kriz 4’üncü gününe girdi.

Yayınlanma

,

Bu sabah Rusya’da neredeyse tamamı devletin kontrolündeki televizyon, radyo ve yazılı basın Türkiye karşıtı propagandanın dozunu bir parça hafifletmiş görünüyor. Bu arada, Rusya’da bağımsız yapan Eho Moskvi radyosunda yayınlanan bir tartışma programında dinleyiciler arasında anket yapıldı.

“Türkiye cezalandırılmalı mı” sorusunun yöneltildiği dinleyicilerin yüzde 63’ü “Hayır” yanıtını verirken, yüzde 37’sinin cevabı “Evet” oldu.

Sabah saatlerinde krizle ilgili Ruslar tarafından öne çıkarılan iki önemli haber vardı. İlki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Suriye’ye konuşlandırılan S-400 füzeleri bir Türk uçağı vurursa bunu ülkemize saldırı sayarız” sözleri. İkincisi ise Genelkurmay Başkanlığı’nın dün akşamdan itibaren Suriye üzerinde savaş uçaklarını uçurtmayı sonlandırdığını açıklaması. 

Reklam

EKONOMİK YAPTIRIMLAR İKİNCİ PLANA GERİLEDİ

Dün konuşulan Rusya’nın Türkiye’ye uygulamaya hazırlandığı ekonomik yaptırımlar meselesi sanki ikinci plana itilmiş gibi görünüyor. 

Bu arada, Rusya’da belki de yegâne bağımsız yayın yapan “Eho Moskvi” (Moskova’nın yankısı) radyo istasyonunda, Rus cephesinden şahin ve güvercin görüşlü kişiler, bir tartışma programına katıldı.  

Reklam

Güvercinler cephesini siyaset bilimci Stanislav Belkovski temsil ederken, şahin cephesinde Rusya parlamentosu alt kanadı Duma’nın Uluslararası İlişkiler Komitesi’nden Leonid Kalaşnikov vardı. 

PUTİN YAŞANANLARDAN DERS ÇIKARDI MI? 

Belkovski’nin görüşü şöyle: “Rusya’nın Türkiye’yi hedeflediği gibi verimli cezalandırması mümkün değil. “Türkiye bunu niye yaptı” meselesine gelince… Amaçları Rus Kara Kuvvetleri’nin ülkeye girişini önlemek ve aynı zamanda NATO ile Rusya arasında IŞİD’e karşı işbirliği yapılmasını önlemek olabilir. Yalnız şunu net biçimde anlamamız gerek. Rusya sıraladığı yaptırımları uygulamaya kalkıştığı an Türkiye boğazları kapatır. Peki, Putin bu krizden ders çıkardı mı? Çıkarmadı gibi görünüyor. Çünkü Rus uçakları Türkiye’nin “Orada bizim soydaşlarımız yaşıyor” dediği Suriye’deki Türkmenlerin üzerine bomba yağdırmaya devam ediyor. Ekonomik yaptırımlara gelince, Türkiye’ye zorluklar çıkarabiliriz, ancak büyük kötülüğü kendimize yapmış oluruz.”

Reklam
Okumaya Devam Et
Reklam
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dünya

Beyin yiyen amip yüzünden hayatını kaybetti

Yayınlanma

,

Yazar:

Doğal bir kaplıcada beyin yiyen amiplere maruz kaldığı bildirilen 2 yaşındaki çocuk, 7 gün sonra hayatını kaybetti.

Hastalığın semptomları, şiddetli baş ağrısı, ateş ve kusma ile başlarken hastalar nöbetler ve komaya girerek hayatını kaybediyor.

ABD’de meydana gelen olayda Woodrow Bundy adındaki 2 yaşındaki çocuk, ‘beyin yiyen amip’ nedeniyle hayatını kaybetti.

Reklam

Nevada Kamu ve Davranış Sağlığı Bölümü tarafından yapılan açıklamada, beyin yiyen amipin (Naegleria fowleri), toprakta ve ılık tatlı sularda yaşadığını ve vücuda burundan girerek beyne ulaştığını, burada ise beyin dokusunu yok ederek ölümcül bir enfeksiyona neden olduğunu belirtildi.

Uzmanlar, insanları sıcak tatlı su kütlelerine atlamaktan kaçınmaları ve kaplıcalarda başlarını suya sokamamaları konusunda uyarıyor.

Reklam
Okumaya Devam Et

Dünya

Türkiye’den alınan yumurtalarda kanserojen madde bulundu

Yayınlanma

,

Yazar:

Tayvan’ın Türkiye’den satın aldığı yumurtalarda kanserojen madde bulundu. Tayvan Tarım Bakanı, Türkiye’den satın alınan 127 ton yumurtada yasaklı bir madde olan nitrofurans izine rastlandığını açıkladı.

Yapılan açıklamada yumurtaların imha edileceği ve konu hakkında sözleşme hükümleri uyarınca tedarikçi firmadan tazminat talep edileceği belirtiliyor.

Tayvan, Türkiye’den yumurta satın alımlarını durdurdu ve ABD’den ithal etmeye yöneldi.

Reklam
Okumaya Devam Et

Dünya

Dünyanın en eski gazetesi kağıda veda etti

Yayınlanma

,

Yazar:

1703 yılında yayın hayatına başlayan ve 12 cumhurbaşkanı, 10 hükümdar ve 2 cumhuriyet dönemini gören gazete 320 yılın ardından günlük basılı yayınlarına son verdi.

Dünyanın en eski gazetesi olan Viyana merkezli Wiener Zeitung, son zamanlarda yürürlüğe giren bir yasa değişikliği nedeniyle basılı gazetenin kârlılığını yitirmesi nedeniyle bu adımı attığını duyurdu.

Avusturya’nın yeni sağcı koalisyon hükümeti, nisan ayında şirketlerin resmi ilanları basılı gazetede yayınlama zorunluluğunu kaldırmış, böylece Wiener Zeitung’un resmi gazete rolü sona ermişti.

Reklam

Wiener Zeitung, çevrimiçi olarak yayınlarına devam edecek.

Okumaya Devam Et

Popüler