Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pist konusu çözüm buluyor

Son yıllarda Türkiye genelinde

Son yıllarda Türkiye genelinde yoğun ilgi gören otomobil sporları Isparta’da da adını iyiden iyiye duyurmaya başladı.İldeki otomobil tutkunu gençler tarafından kurulan ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu(TOSFED) tarafından tescil alan IMOK, ilk hedef olarak sokaktaki tehlikeli hareketler yapan, can ve mal güvenliğini hiçe sayan gençleri uyararak, onlarında bu kulübe üye yaparak onları sokaktan uzak tutmak oldu. Bu çalışmalar neticesinde oldukça verim alan ve şu anda 900’ü aşkın üyesi bulunan IMOK, kendileri için uygun bir yarış pisti olmamasından yakınmıştı. Gündeme taşınan bu soruna Başkan Günaydın, çözüm sözü vermişti.

GENÇLER SOKAKTAN ÇEKİLMEYE BAŞLADI

Günaydın’ı makamında ziyaret ederek, konuyu masaya yatıran İşçi, “Biz uzun süredir Isparta’da kurulu bir kulübüz. Bizim ilimizde motor ve otomobil sporlarına düşkün olan birçok gencimiz var. Biz bu gençleri sokaktan uzak tutarak, tehlikeli hareketler yapmamaları konusunda çalışmalar yaptık. Birçoğu bizim isteğimiz üzerine artık trafiğe açık alanlarda bu hareketlerden kaçınmaya başladı. Tabi ki biz ne kadar uyarsak da, sanayi civarlarında bu hareketleri yapanlar oluyor ve bizlere bu konuda sürekli istek geliyor. İstekleri sadece bu hareketleri yapabilecekleri bir alan ve yarış pisti” dedi.

Yarış pisti isteğinin sadece Isparta’daki gençlerden değil, il dışındaki otomobil severlerden de geldiğini belirten İşçi, “Bu talep sadece il içerisindeki gençlerden gelmiyor. İl dışına yarış için gittiğimizde oradaki sporseverler de soruyor. Bizim bir organizatörlük belgemiz var. Ancak organizasyon yapabileceğimiz alanımız yok. İl dışarısında yapılan etkinliklere sürekli katılıyoruz ve oradaki etkinliklere başka illerden en az 10 bin otomobil sever katılıyor. Onlarda ki pist bizde neden olmasın? Olabilir. Böyle bir pistin ilimizde yapıldığını düşünürsek daha fazla misafirin ilimize geleceğini düşünüyoruz. Çünkü Akdeniz bölgesindeki bir birine yakınlık açısından en uygun il, bizim ilimiz. Burada bir yarış düzenlesek, Antalya, Burdur, Afyon, Mersin, Kütahya, İzmir, Manisa, Ankara ve hatta İstanbul’dan bile spor sever ilimize katılabilir” dedi.

BU PROJE TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK

İlk aşamada Demokrat Gazetesi’nin yazdığı haberin ardından bu pistin yapımı için söz vermiş olduğunu dile getiren ve bunun için uygun alan olarak Eğirdir yolu üzerinde mükemmel bir düzlük bulduğunu açıklayan Günaydın, “Bana daha öncesinde bu konu hakkında istekler geliyordu. Ancak demokrat gazetesinin yazdığı haber ile böyle bir pist yapımı için söz vermiştim. Hatta bu haber gençlerimizi o kadar çok sevindirmiş olacak ki, ertesi gün internet sitelerinde birçok destek yazıları okudum. Yani gençlerimiz benim verdiğimi sözden etkilenmiş ve bana güvenmişler. Ben bu konu ile yakından ilgilendim. Gerekli yeri bulduk. Bizim bulduğumuz arazi Eğirdir yolu üzerinde ve yolun hemen paralelinde kalıyor. Bu alan için tabi biraz araştırma yapmamız gerekiyor. Çünkü bu alanın nereye ait olduğu ile ilgili biraz bilgi edinmemiz gerek. Bütün bu konuların ardından bizim için pistin yapımı 7 gün bile sürmez. İlk aşamada sizin işinizi görmesi için bir pist yaparız. Daha sonra ise bu alanı biraz daha şekillendiririz ve kafeterya, seyirci alanı ve otopark yaparız. Ayrıca bu alana karadut dikerek, buraya gelen misafirlerimizin bu meyveyi tatmalarını sağlarız. Çünkü bu basit bir alan olmayacak. Bu meyvenin bulunduğu bir pist de Türkiye’de bir ilk olur. Beraber büyük projeler düzenler ve belediye kupası tarzında etkinlikler düzenleriz” diyerek, yarış pistinin yapımının kısa süre içerisinde başlayacağının sinyallerini verdi.

Bu sohbetin ardından bu alanın krokisine göz atan kulüp yetkilileri, Başkan Günaydın’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar dilediler.