Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Secattin Büyükdavraz

OYUMU KİME Mİ VERİRDİM?

Yıllardır yaptığım yorumları okuyan dostlarım beni tanır ve tanıdığı için de yorumuma yorum yapma lüzumu bile duymaz. Ancak tanımayan ne bilsin,” sen nasıl insansın da herkesi eleştirip oy kullanmayacaksın, madem öyle nasıl birisini arıyorsun “diye sorular sormaya başladılar.

Madem öyle açıklayalım.

1- Özü de, sözü de bir olacak. Her dönem de ve farklı yerde yan çizip çamura batmayacak yani üslubumu biraz bozmak istiyorum. Dansöz olmayacak.

2-Hiçbir zaman siyasi emelleri için tarihe geçmiş veya inançsal büyüklüğümüz olan eleştirisi su bile götürmeyecek olan kişileri ad edip, siyasete alet etmeyecek. Onları da her defasında referans gösterip yalanları için malzeme yapmayacak. Mesela Atatürk’ü kulanlar, mesela dini kullananlar.

3-Kendinden olmayanı ötekileştirmeyecek. Aynı düşünmek zorundaymış gibi herkesin kafasını bahçe süsü bitkilere çevirmek istermiş gibi budamayacak. Yani “senin dinin sana benim dinim bana, senin milliyetin sana benimkisi bana” anlayışında olacak. Renk, dil, din, ırk, mezhep ve her türlü ne kadar ayrımcılık varsa lanetlemesini bilecek. Söz de değil, özde bunu kabul edecek. Başkalarının düşüncelerinden veya mali durumundan veya şeklinden veya fikrinden ötürü küçümsemeyecek.

4-Devletin malını, kendi malı ve canından daha çok koruyacak. Kul hakkı, yetim hakkı, hele hele devlet hakkını hiç yemeyecek.

5-“Vatan bir bütündür bölünemez” ilkesini aklına mıh gibi çakacak. Her türlü şekil ve şart altında dahi vatanın bölünmezliğini gerektiğinde canı pahasına savunabilecek. Hiçbir zaman bölücü, ayırımcı, parçalayıcı, dış güçlerle birlik olucu tutum ve davranış sergilemeyecek.

6-Fakiri, fukarayı gözetip yoksulun hakkını teslim edebilecek bunu yaparken de veren eli alan el bile görmeyecek.

7-Türk olmayı gurur unsunu sayacak ancak bunu yaparken de kimsenin kimseye üstün olmadığı ilkesini kabullenecek. Kafatascı da olmayacak.

8-Komşusu aç yatarken kendisi milyarlık yatlar, katlar, hanlar, mülkler, arabalar, gemiler, uçaklar, helikopterler hayal bile etmeyecek.

9-Ülke’de bir tek işsiz kalmayacak gibi hak ve adaletle yaklaşacak. Herkesin hak ettiği adaletli bölüşmekten yana olacak. İşe alımlarda liyakata önem verecek torpilin adını mı andırtmayacak.

10-Adaletin kestiği parmağına gık bile demeyecek.

11-İstihdamı kendisi için değil halk için yaratacak.

12-Eline, diline, beline ve öfkesine, kinine hakim olacak.

13-“Yurtta Sulh, Dünya’da Sulh” ilkesini akıl defterinden çıkartmayacak.

14-Devletin mal ve mülklerini yabancılara, partizanlarına peşkeş çekmeyecek.

15-Halkını soyan banka zihniyetine karşı gerçek İslam felsefesini uygulayabilecek. Yani halkını sömürtmeyecek. Faiz sistemine aklan ve fikren olduğu gibi fiilen de dur diyebilecek.

16-Üreticinin alın terini her şeye rağmen teslim edecek.

17-İşçi-Memur-Dar gelirli- esnaf bu ülkede adam gibi yaşayabilecek.

18-Bu ülkede kara paradan geçinenlerin, bedava yaşayanların, alın teri akıtmayanların kökünü kurutacak.

19-Kuru çekişmelere ve inatlaşmalara en önce kendisi meydan vermeyecek. Herkesi dinleyecek, herkesin görüşüne saygı duyacak.

20-Orta kesim neyle yaşıyorsa, ne yiyor, ne içiyor, neye biniyorsa, ne giyiyorsa o da aynı gösterişsiz yaşam şeklini benimseyebilecek.

21-Yolsuzlukları kapatmayacak bilakis yargının önüne getirecek.

22-En önemlisi de yüreğinde iman, inanç ve ahlak taşıyacak.

23-Bu memlekette çalışma gücü olan ama devletten alıp bedava yaşamaya alışmış sadaka toplumunun parçası olmuş kişilere balık tutmasını öğretecek. Bunlar benim kriterim. Benim; aklımın, vicdanımın, midemin hazmedeceği, kaldırabileceği vasıflar bunlar. Herkesin görüşü, düşüncesi, inancı, vicdanı, aklı ve midesi farklıdır. O nedenle herkes başını öne eğsin ve kararını ona göre versin derim.

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. oy verilmeye layık olarak yukarıda ki maddelere Allaha şükür uyuyorum ama tek sıkıntı bu seçimde ne partilerden nede bağımsız olarak aday değilim. kısmetse 13 ay sonra ciddi şekilde aday olmayı düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER