Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müze olması beklenirken kendisi Müzelik oldu

Senirkent Yükseliş Vakfından yapılan

Senirkent Yükseliş Vakfından yapılan açıklamada Isparta’nın Senirkent ilçesinde bulunan Turan İlkokulu eski binasının kaderine terk edildiği belirtildi.

Vakıf tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

2007 yılında zamanın Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz İl Özel İdaresi toplantısında eğitim yatırımları ile ilgili yaptığı bilgilendirmede, “Turan İlköğretim Okulunun tarihi bir yapı olmasından dolayı onarılmasını istedik. Ancak, eski binanın adaptasyonunu tamamlayamadık” diyerek mevcut yönetmeliklerin okulun onarılmasının yerine yıkılarak yeni okul yapılmasını ön gördüğünü belirtmişti.

Sonra, Antalya kültür ve tabiat varlıklarını koruma bölge kurulu kararıyla tarihi eser statüsüne alınan turan ilköğretim okulu eski binasında ilçemizde özel idare müdürlüğü tarafından restorasyon, röleve ve deprem güçlendirme projelerinin hazırlanması için çalışmaların başlatıldığı bildirilmişti.

Daha sonra ilimize atanan İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk Senirkent’i ziyaretinde tarihi önemi bulunan Turan İlkokulu binasının restorasyon çalışmaları için incelemelerde bulunmuştu.

İlçedeki sivil toplum kuruluşları ve yerel yetkililerin müze yapılmasını arzu ettikleri okul son zamanlardaki durumu ile kendisi müzelik oldu.

İlçenin merkezinde birçok değerli insanın yetişmesine ev sahipliği yapmış okulun bugün bu konumda olması herkesi derinden yaralamaktadır. Camlarının kırılması öğrenciler için de ayrıca tehlike oluşturmaktadır.

Yetkililerden sorunun çözümü konusunda destek beklenmektedir. Halkın ve sivil toplum örgütlerinin isteği doğrultusunda ilçe merkezindeki bu okulun müzeye çevrilmesi dört gözle beklenmektedir.