Müze Isparta’nın onuru olacak

Kalıcı bir eser oluşturmak amacıyla yıllara sarih olarak tasarlanan ve yapımı Gökçay Mesireliği Kavşağı’nda devam eden Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’nde, kapı ve pencerelerin montajına geçildi. Ahşap Ağaç Oymacılığı Atölyesi’nde yetişen ustalar tarafından tamamen el emeği, göz nuruyla yapılan ve üzerinde çeşitli motiflerin bulunduğu kapı ve pencerelerin yerlerine montajını takip eden ve müzedeki diğer […]

Kalıcı bir eser oluşturmak amacıyla yıllara sarih olarak tasarlanan ve yapımı Gökçay Mesireliği Kavşağı’nda devam eden Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’nde, kapı ve pencerelerin montajına geçildi. Ahşap Ağaç Oymacılığı Atölyesi’nde yetişen ustalar tarafından tamamen el emeği, göz nuruyla yapılan ve üzerinde çeşitli motiflerin bulunduğu kapı ve pencerelerin yerlerine montajını takip eden ve müzedeki diğer çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, müzenin Türk tarihini anlatacağını söyledi.

Müzenin uzun yılar tarihe hizmet edeceğini aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, inşaat alanında 21 metre derinliğinde,60 cm eninde 74 adet fore kazık çakıldığını ve binanın inşa edildiğini belirtti. Müzede tüm statik hesapların yapıldığını, artık son katın betonunun döküldüğünü, bir yandan dış kaplamalarının gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Günaydın, kapı ve pencerelerin de montajının sürdüğünü belirtti.

Müzenin üst bölgesine de 28 metrelik dev gül heykellerinin yerleştirileceğini ve müze ile gül anıtının bütünleşeceğini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Halkımız müzemizin son katından tüm Isparta’yı seyredebilecek, kafesinde, kahvesini yudumlayabilecek. Ayrıca buraya teleskopta koyacağız ve halkımız şehrimizin yanı sıra yakın yerleşim bölgelerini de izleyebilecek. Davraz Dağı’nı yanında bulabilecek. Halkımızın dışarıdan gelen misafirlerine, buradan Isparta’yı çevresiyle birlikte tanıtabilecek” dedi.

Müzede Türk tarihinin derinliklerini anlatan 3 binin üzerinde kilimin de sergileneceğini belirten Başkan Günaydın, “Türk tarihini anlatacak bu müzemiz turizm açısından da büyük bir değer haline gelecek. 10 binlerce yılı izah edebilecek eserlerimiz var. Müzemiz ayrıca Yörüklerimizin tarihine de ışık tutacak. Türkiye’mizde 600 eseri geçen kilim müzesi yok bu bakımdan da Isparta’mız ilk olacak. Değerli İsmail Ateş 40 yıldır derlediği kilimleri belediyemize hibe etti ve bu müzemizin kurulmasına destek verdi” şeklinde konuştu.

Isparta’da simgesel yapıların kalıcı olamadığını ve çeşitli nedenlerle yıkıldığını hatırlatan Başkan Günaydın, en ağır depreme dahi dayanabilecek yapıları belediye olarak yaptıklarını ifade etti. Müzenin Isparta’nın onuru olacağını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu tarih, mutluluk, güzellik, yıllarca dayanacak yapı Ispartalılara şeref getirmesi dileğiyle hayırlı olsun” görüşlerinde bulundu.

Exit mobile version