Saadet Partisi Isparta Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, son günlerde yaşanan olaylara bakıldığında belediye yönetimlerinin de yozlaştığının görüldüğünü, rüşvet ve yolsuzluk, ikili çıkar ilişkileri gibi durumların yaşandığını belirterek; “Bunun tek ilacı, yönetimi tekrar milli görüş belediyeciliğine teslim etmektir. Bunun da zamanı gelmiştir” dedi. Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, dün parti binasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, son günlerde yaşanan rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarını değerlendirdi.
Süleyman Çakan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Tarih tekerrürden ibarettir diye boşa denmemiştir.
Bugünlerde tarihin tekerrür ettiğini görüyoruz. Bilindiği gibi bundan yaklaşık 20 yıl önce İstanbul’da yerel yönetimlerde bugün yaşadıklarımıza benzer yolsuzluk ve rüşvet olayları yaşanmış ve bu durum hat safhaya çıkmıştı. Görülüyor ki, biraz değişik de olsa aynı şeyler bugün de yaşanıyor.
Bu da gösteriyor ki, yerel yönetimlerde son derece başarılı ve dürüst bir yönetim gösteren milli görüş belediyeciliğine şiddetle ihtiyaç var. Bunu yaptığımız ziyaretlerde açıkça görüyoruz. Milletimiz partimize büyük ilgi gösteriyor. Bir çok parti veya kesim, şuanda yaşanan olumsuzlukları ve operasyonları kendisine fırsat olarak görüyor. Ancak, milli görüş kadroları olayı böyle görmüyor. Milli görüş kadroları kendilerini en iyi şekilde halkına anlatıp çalışmalarını ortaya koyuyor. Dik duruşu ile problemlerden çıkar sağlamaya asla tenasül etmiyor.
Milli Görüş belediyeciliğinde halka hizmet vardır. Milli Görüş Belediyeciliğinde rüşvet, yolsuzluk asla yoktur. Milli Görüş Belediyeciliği ile yönetilen belediyeler bunun en güzel örnekleridir. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız toplantıda açıklamıştık. Ülkede bin 521 yolsuzluk dosyası olduğunu ve bunların kaç tanesinin hangi partiden olduğunu. Ama bunların içinde bir tane bile milli görüş belediyesi yoktur.
Milli Görüş Belediyeciliğinde çözülemeyen en zor işler bile sıradan bir iş gibi çözümlenir. Bizim dönemimizde maaşların ödenmediği bir ortam olmaz. Çöp, Çukur, Çamur bunlar bizim belediyeciliğimizde olmaz. Modern şehirleşme çalışmaları diye yeni binalar yapılıyor. Peki ne oluyor, evet binalar yapılıyor ama toplumsal yozlaşma hızla ilerliyor. Adeta toplumsal yozlaşma yeniden hortladı.
Belediyelerin bir görevi de şehrin imarını doğru bir şekilde yaparak toplumsal huzurun sağlanmasıdır. Ancak, yaşanan yozlaşmayla şehirlerin karakteristik özellikleri bozulmuştur. Kentleşme, o toplumun değerlerine sahip çıkarak ve karakteristik özelliklerini dikkate alarak yapılan yapılaşmalardır. Kayseri, Malatya gibi iller bunun birer örneğidir.
Son olarak; şu günlerde yaşanan olaylara baktığımızda belediye yönetimlerinin de yozlaştığını görüyoruz. Rüşvet ve yolsuzluk, ikili çıkar ilişkileri gibi durumlar hem belediyeleri hep toplumu yıpratmaktadır. Bunun tek ilacı, yönetimi tekrar milli görüş belediyeciliğine teslim etmektir. Bunun örneklerini 1980’li, 1990’lı yıllarda gördük. Rüşvet ve yolsuzluk batağına giren belediyeleri halkımız Milli Görüş belediyeciliğine teslim etmişlerdir. Bugün de bunun zamanı gelmiştir” dedi.