Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Adnan Taşar

MESLEK LİSELERİMİZ

Geçenlerde meslek liselerinin geliştirilmesi ile ilgili bir toplantıya katıldım. Okulların sorunları konuşulurken konu ister istemez öğrenci meselesine geldi. Malum 28 Şubat silindiri meslek liselerinin üzerinden acımasızca geçince aradan geçen bunca zamana rağmen kendilerini toparlayamadıkları görünüyor.

Darbecilerin İmam hatip lisesi diye ayırmayı göze alamadıklarından ezilen meslek liseleri içinde en erken toparlananı yine İHL oldu. Fen liseleri, öğretmen liseleri ve Anadolu liseleri hem ortak sınavla öğrenci alıp, hem de alacakları öğrenci sayılarını tavan sayılarla gösterince ortalığı kısa süreli bir bayram havası sardı.

Çünkü gençler ve anne babaları bir okul kazanmanın mutluluğunu, okul yöneticileri ise çok tercih ediliyoruz diye gurur yaşadılar. Şehir merkezindeki bir Anadolu Lisesi dört yüz yeni öğrenci alırsa elbette sıkıntılar olacaktır. Çünkü okullar açılınca düşen öğrenci seviyesi okulun da kalitesini düşürmekte, bocalayan çocuğunu gören anne babalarda mutsuz olmaktadır. Eğitim işi ciddi bir uğraşı olmasına rağmen bu işin eğitimini almış öğretmenlerden başka herkes işe karışmaktadır.

Siyaset yapanlar,bürokratlar,günü birlik politikalarla bu günü kotardıklarını sanan rüyalar görmektedirler. Hâlbuki eğitim politikaları geç meyve veren alanlardır ve bugün yapılan yanlışlar size yarın büyük hatalar olarak dönmektedir. Çocukların eline bir şeker verilerek uyutmak eğitim olmuyor. Bu işi bizden önce halledebilmiş ülkelere baktığımızda işsizliğin çaresinin meslek eğitimi olduğu görülecektir. Sorunu ertelemek yerine biraz cesaretle önümüzde dikilen işsizlik sorununu çözmek elimizdedir.

Eğitimde ilkokul dönemi iyi değerlendirilmeli ve çocuklarımızın eğilimleri, hobileri bilimsel metotlarla analiz edilerek kabiliyetlerini tanımaya özen göstermeliyiz. Böylece diplomalı işsizler yerine mesleğini seven-çalışmayı sevengençler yetiştirebiliriz. Meslek liselerine üvey evlat muamelesi yapmaktan vazgeçilerek hak ettikleri noktaya yerleştirmeliyiz. Birçok gencimizin kısa sürede meslek sahibi olarak ülkesine hizmet etmesinin önü açılmalıdır diye düşünüyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER