Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Maklube nedir bilmiyorum” deyin

Isparta’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel

Isparta’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmanın ardından açılan davada, arasında eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da arasında bulunduğu 49’u tutuklu 130 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada, eski SDÜ Rektörü İbicioğlu, eski rektör yardımcıları Talip Türcan, Süleyman Seydi, eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Halil Karakoç, eski Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Tuğrul Sezer, iş adamları Bedri Ayhan, Alper Bayhan ve Özcan Pınarcı, örgütün sözde “Isparta bölge imamı” olduğu iddia edilen Osman Demirhan’ın da aralarında olduğu 49 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan bazı sanıklar hazır bulundu. Tutuklu sanık eski Isparta Valisi Memduh Oğuz ise duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

Bir dönem örgütün evlerinde kalan M.H. ifadesinde Osman Demirhan’ı “il imamı” olarak bildiğini, Demirhan’ın zaman zaman kaldıkları eve gelerek, kendileriyle konuşmalar yaptıklarını söyledi.

M.H, Demirhan’ın bir toplantıda kendilerine, “Yüksek yerlere bizden birileri gelmeli” dediğini, kendisine de askeri sınavlara hazırlanması için telkinde bulunduğunu öne sürdü.

“Maklube nedir bilmiyorum” deyin

Kendisi gibi çeşitli kurumlara gireceklerle mülakat öncesi konuşulduğunu belirten M.H, kendilerine yöneltilen, “Namaz kılıyor musun?”, “Üstad kimdir?”, “Maklube yedin mi?” gibi sorular sorulduğunda “Cumadan cumaya”, “Bilmiyorum”, “Maklube nedir bilmiyorum” diye cevap vermelerinin istendiğini belirtti.

M.H, tutuklu sanık İrfan Boztepe’nin zaman zaman eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu ile görüştüğünü bildiğini de kaydetti.

İfadelerin okunmasının ardından Cumhuriyet Savıcısı Murat Karakaya, tutuklu yargılanan sanıkların tutukluluk hallerinin, tutuksuz sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin devamını, hakkında yakalama emri çıkarılan sanıklara ilişkin infazın beklenmesini istedi.