Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Secattin Büyükdavraz

MAKAM ve MEVKİ

MAKAM, MEVKİ, ÜÇ-BEŞ KURUŞ GÖRÜNCE SAHTEKAR VE GÖRGÜSÜZ İNSANLARIN GERÇEK YÜZÜ MUTLAKA ORTAYA ÇIKAR. İŞTE SİZE HİKAYE:

“Bir Avuç Dolar İçin “

Avustralya’da devlete ait bir şirketin genel müdürlüğünü yapan bir adama yanında çalışanların küçük bir şakası çok pahalıya mal olmuş. Yılbaşı dolayısıyla şirket çalışanları ve aileleri için düzenlenen bir eğlencede, müdür masa üzerinde cüzdanını bırakıp tuvalete gitmiş. Adamın cüzdanını karıştırıp loto biletini bulan yardımcısı biletteki numaraları bir yere kaydetmiş ve gidip garson kız ile bir şeyler konuşmuş. Adam tuvaletten döndükten biraz sonra garson kız salonun ortasına gelip “Yılbaşı lotosu biraz önce çekildi, bir kişi altı bildi ve tam 15 milyon dolar kazandı, size kazanan numaraları okuyorum” deyip adamın numaralarını okumuş.

Müdür cüzdanından biletini çıkartmış, numaraları kontrol etmiş bir sararmış, bir kızarmış. Garson kızı çağırıp numaraları bir daha öğrenmiş, biletini bir daha kontrol etmiş. Bir kadeh viskiyi dibine kadar içtikten sonra ayağa kalkmış ve şöyle demiş:

– Sizlere kısa bir açıklamam var, senelerden beri çalıştığım bu şirketten ve sizlerden nefret ediyorum. Karımı ve çocuklarımı da hiç sevmiyorum. Artık
hepinizin canı cehenneme, ben sekreterimi alıp Amerika’ya gidiyorum, çünkü lotodan tam 15 milyon dolar kazandım!
Hakiki bir hikayenin, bir meslek hayatının ve bir evliliğin sonu…

Siz siz olun, dereyi görmeden paçaları sıvamayın. Bazı dereler vardır bazı insanlar gibi gerçek yüzünü göstermezler asla. O yüzden derede bile boğulmayın.

Secattin BÜYÜKDAVRAZ-FNMB ISPARTA.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER