Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Madde Bağımlılığı’nda ailelere önemli görevler düşüyor

Her yıl binlerce kişinin

Her yıl binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden olan “madde bağımlılığı”, Süleyman Demirel Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen “Uyuşturucuyla Mücadele Farkındalık Semineri”nde ele alındı.

Ülkemizde ve dünyamızda kullanım yaşı her geçen gün düşen maddelere karşın farkındalık oluşturmak, zararları husunda toplumu bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen seminerde, TBMYO Müdürü Öğretim Görevlisi Zafer Çağlar, “Gençlerimiz ve kendi çocuklarımızı korumanın yegane yolu bu illeti tanımak, kullananların hangi davranışları sergilediğini anlamak ve çok dikkatli olmaktır.” dedi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Tuncay Çakır, çocukların neden uyuşturucu kullandıklarına yönelik yürütülen çalışmaların sonucunda “aile ilişkilerinin iyi olmaması”, “özentilik”, “büyüklerin sergilemiş oldukları olumsuz davranışlar”, “televizyon”, “yanlış model”, “grup içi hareket” gibi sonuçlara ulaştıklarını söyledi.

Türkiye genelindeki tedavi merkezleri ve madde kullanım oranları hakkında bilgi veren Çakır, kullanılan maddeleri tanıtarak katılımcıları bu maddelerden uzak durmaları konusunda uyardı. Anne ve babalara önemli görev düştüğünü söyleyen Çakır, internetin doğru kullanımının da büyük önem taşıdığını söyledi.