Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Korkmaz’ın sözleri Meclisi gerdi

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz’ın, Başbakan Davutoğlu ile ilgili sözleri Genel Kurulu gerdi.

MHP Isparta Milletvekili Nevzat

MHP, kamuoyunda “yargı paketi” olarak bilinen Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nde yer alan maddeler üzerinde önerge verdi.

Önerge üzerinde konuşan MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz’ın sözleri Genel Kurul’da gerginliğe neden oldu.

Başbakan Davutoğlu’nun grup toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelttiği hususlara açıklık getirmek istediğini söyleyen Korkmaz, Davutoğlu’nun, Bahçeli’nin, “Dersim isyanının 3,5 oy için istismar edildiği” eleştirisine, “cesaretin varsa git bunları Tunceli’de söyle” dediğini anlattı.

Korkmaz, şöyle konuştu:

“Dersim isyancılarına övgü düzmek korkaklığınızın, pısırıklığınızın eseri mi? PKK ve bebek katili ile masaya oturmanız, onu müzakereci konumuna getirmeniz de teröristlerden ve örgütten korkunuzdan mı kaynaklanıyor? Kendinize eziyet eden, döven, çarpan iri kıyım bir zorba karşısında taşın, kovuğun arkasına saklanıp, ‘ben söyleyemiyorum, cesaretin varsa sen söyle Tunceli’de söyle’ demekten ne farkı var? Çocukca ve maalesef çapsız bir söylem. Sayın Başvekil, korkarak ve saklanarak yalçın kayalar aşılmaz. Devleti yönetmek cesaret ister, cesur yürekli olmayı gerektirir. Zamanı geldiğinde anadan, yardan, serden, mevki ve makamdan vazgeçmeyi gerektirir. Bugüne kadar bulunduğunuz makama emeksiz, asansörle yükseldiğiniz için, ağa babanız tarafından görevlendirildiğiniz için, bunları bilmezseniz.” dedi.

Bunun üzerine kürsüye gelen AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, “Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Biz öyle kuru edebiyatla milliyetçilik yapmayız. Milliyetçilik milletine hizmet etmekle olur” dedi.

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, yaşanan tartışmaların  ve gerginliğin devam etmesi üzerine birleşime ara verdi.