Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kentsel Dönüşüm Isparta için iyi bir fırsattır”

Saadet Partisi Belediye Başkan

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, Kentsel Dönüşüm’ün Isparta için büyük bir fırsat olduğunu ve bu fırsattan değerlerimizi kaybetmeden uygulayarak yararlanılması gerektiğini söyledi. Saadet Partisi Isparta Belediye Başkanı Adayı Süleyman Çakan, seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Çakan ve Merkez İl ve İlçe Yönetimi bu doğrultuda geçtiğimiz gün şehrin önemli sivil toplum örgütlerinden İnşaat Mühendisleri Isparta İl Temsilciliğini ziyaret ettiler.

ÇAKAN; “STK’LAR BİZİM VE ŞEHRİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Ziyarette bir konuşma yapan Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan; “Sivil Toplum Örgütlerimizi ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Bu doğrultuda bugün de İnşaat Mühendisleri Odamızı ziyaret ediyoruz. Bilindiği gibi Isparta olarak önümüzde çok önemli bir konu olan Kentsel Dönüşüm konusu var. Bu şehrimiz için son derece önemlidir. Çünkü, bu konuda binlerce sektör etkilenecektir. Biz, kentsel dönüşüm yapılırken, değerlerimizi de kaybetmeyelim diyoruz.

“ŞEHRİMİZİN DEĞERLERİ KORUMALIDIR”

Yıkıldıktan sonra yeniden yapılacak konutlarda mimari karakterler belirleyelim. Bu karakterler Isparta’ya özgü karakterler olsun. Aynı Eski Isparta Evleri gibi. İlimize gelen kişiler Isparta’ya özgü konutlarla karşılaşsın. Isparta’ya geldiğini bilsin. Gerek İnşaat Mühendisleri gerekse mimarlar bu konulara dikkat ederek hareket ettiklerinde kentsel dönüşüm olayını Isparta’nın değerlerinin korunması adına bir fırsata dönüştürme imkanı doğacaktır. Böylece, Şehrimizi kendi değerleriyle gelecek nesillere aktarma şansı da bulmuş oluruz.

“ITKM DEĞERLERİNDEN UZAK”

Bilindiği gibi şehrimizde bir ITKM sorunu yani gerçeği var. Şuan orası beton yığını şeklinde duruyor. Manevi değerlerimizden uzak bir konumda. Bu nedenle Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri gibi meslek odalarımızın bu kentsel dönüşümde yani şehrimizin baştan sona değiştirilmesinde büyük rol oynamaları elzemdir.

“OLAY, MÜTEAHHİDE AL ŞU BİNAYI YAP DEMEKLE OLMAZ”

Şehrimiz bu kentsel dönüşüm olayı ile birlikte adeta bir şantiyeye dönecektir. Bu durum sürerken kültürel değerlerimiz dikkate alınmalıdır. Olay,yapıları müteahhitlere teslim edip yapın bakalım şu binaları dememizle ibaret değildir. Konutlar için ayrı değer üretmek ve cazibeler ortaya koymak zorundayız” dedi.

GÖÇER; “ŞEHRİMİZ ADETA YENİDEN TASARLANACAK”

İnşaat Mühendisleri Isparta Temsilcisi İbrahim Göçer de ziyarette yaptığı konuşmada; “Ziyaretinizden dolayı teşekkürlerimi sunar, bu seçimlerde sizlere başarılar dilerim. Önümüzde şehir olarak kentsel dönüşüm ile büyük bir fırsat var. Bu şehrimizi yeniden tasarlamak adına önemli bir fırsattır. Bu fırsat şehrin tüm katmanları tarafından yerinde ve en güzel şekilde değerlendirilmelidir” dedi.

GENÇAY; “KENTSEL DÖNÜŞÜM, RANTSAL DÖNÜŞÜM OLMASIN”

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay da ziyarette yaptığı konuşmada; “Bizim için kentsel dönüşüm gerçekten çok önemli. Ancak, bizim burada bir kaygımız var. Malum, şehir bu kentsel dönüşüm ile bir şantiyeye dönecek. Fakat, biz parti olarak bu kentsel dönüşümün tamamen dürüst bir çizgide yapılmasını istiyoruz. Yani, kentsel dönüşüm, rantsal dönüşüme dönüşmesin istiyoruz” dedi.