Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kent Konseyi binasına kavuşuyor

Kent Konseyi’nin 2. Olağan

Kent Konseyi’nin 2. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Belediyesi’nin, Kent Konseyi ile amacının bir olduğunu söyleyerek, Modernevler Mahallesi’ndeki sosyal tesislerin konseyin kullanımına sunulacağını ve daha güzel bir fiziki ortamda şehre hizmet etmelerinin önünü açacaklarını söyledi. Kent Konseyi’nin 2. Olağan Genel Kurulu, Kültür Sineması’nda yapıldı. Isparta Vali Yardımcısı İsmail Akman, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül ve konsey delegeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Çalışma raporlarının onaylandığı, yürütme kuruluna çeşitli yetkilerin verildiği genel kurulda konuşan Konsey Başkanı Mahmut Bülbül, şehrin sorunlarına parmak basmak, yaralarını tedavi etmek, kurumlara öneriler sunmak ve önerilerin takipçisi olmak için çalıştıklarını söyledi.

Bir yıla yakın bir süre önce kurulan Isparta Kent Konseyi’nin tanınırlık oranının arttığına değinen Bülbül, konseye desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür etti. Avrupa’daki Kent Konseylerinin işleyişlerinden de örnekler veren Bülbül, Isparta Kent Konseyi olarak çok sayıda hazırlıklarının olduğunu ve bunları yakın bir zamanda kurumlar ve kamuoyu ile paylaşacakları bilgisini verdi.

Kent Konseyi ile amaçlarının bir olduğuna değinen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ise, konseyin şehrin isteklerini belirten bir topluluk haline geldiğini belirterek, Dereboğazı yolunun duble yol olması için yapılan çalışmaların bunun bir örneği olduğunu dile getirdi.

Isparta’nın yatırımlarda 66.sırada yer aldığını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, konseyin de Isparta’nın ilgi noktası haline getirilmesi için çalışmalarının olduğunu bildiğini kaydetti. 11 yıldan bu yana Isparta’da gelir getirici ve istihdama yönelik çalışmaların yapılamadığını, şehrin devamlı göç verir hale geldiğini ve bundan hareketle belediye olarak istihdama yönelik çalışmalar yaptıklarını aktaran Günaydın, belediyenin istihdama yönelik yapmış olduğu yatırımlar ile ilgili bilgiler verdi.

Isparta’da istihdam eksikliğine karşın belediye olarak karınca, kararınca bir şeyler yaptıklarını ve kurdukları fabrikalarla istihdam sağladıklarını ifade eden Başkan Günaydın, Isparta’yı beyaz altın olarak tabir edilen ponzada merkez haline getirdiklerinden bahsetti.

Kent Konseyi’nin bundan sonraki yapacakları çalışmalar ile ilgili olarak da başarı dileklerini ileten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Kent Konseyimizin aldığı kararları ve oluşturduğu raporları belediye başkanı olarak şahsım ve belediyemizin üst kurullarıyla titizlikle inceleyip takipçisi olup, uygulanması noktasında dikkatle ele alacağız” dedi.

16 yıl önce kurulan bazı kent konseylerinin fiziksel anlamda bir yerlerinin dahi bulunmadığını dile getiren Başkan Günaydın, Isparta Kent Konseyi’ne de bir müjde verdi. Günaydın, Modernevler Mahallesi Sosyal Tesisleri’nin Kent Konseyi’nin kullanımına sunulacağını ve bununla ilgili olarak binada fiziki düzenlemelerin bitmek üzere olduğunu kaydederek, “Buradan konseyimize, fiziksel anlamda bir yeriniz oldu diyebiliriz. Bu mekanda huzurlu ve rahat çalışmalar yapmanızı temenni ediyorum. Raporlarınızdan faydalanacağız.

Hazırlayacağınız raporlarınızdan zevk duyacağız. Belediye olarak bizlerde yaptığımız çalışmalarla şehrimizi geleceğe tam manasıyla hazırlıyoruz. Isparta’ya vizyon katan, ekonomik girdi sağlayan yapılar yapıyoruz. Kent Konseyimizin ve komisyon guruplarının şehrimizle ilgili yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.