Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadın subaylar etekli terörist avında

Türk ordusunun kadın subayları Güneydoğu’da PKK’lılara karşı çatışmalara girip, cesurca savaşıyor…

Türk ordusunun kadın subayları

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) görev yapan 3 bin 319 rütbeli kadın askerden bazıları artık sıcak çatışma bölgelerine katılıyor. TSK’da daha önce yargıda, havacılıkta, olay yeri incelemede, asayişte ve atış taliminde görev yapan kadın askerler, terör olaylarında ağır silahlarla çatışma bölgelerine giriyor.

10 ASKER OPERASYONDA

Harbiye ve ihtisas yaptıkları okullardan TSK bünyesine giren kadın askerlerin bin 357’si yüzbaşı, teğmen, üsteğmen ve asteğmen rütbesindeki subaylar, bin 346’sı astsubay, 152’si yarbay, 362’si binbaşı ve 102’si albay olmak üzere toplam 3 bin 319 personel bulunuyor. Güvenlik güçleri, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Diyarbakır’da hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK’lıları etkisiz hale getirmek için 3 hafta önce operasyon başlatmıştı. Operasyona Isparta, Bolu ve Sivas’taki komando birliklerinin yanı sıra, jandarma ve polis Özel Harekat timlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin asker katılıyor. Güvenlik güçleri, operoasyonlarda tank ve zırhlı araçlar da kullanıyor.

SIKIŞTIKLARI ZAMAN KAÇIYORLAR
 
Operasyona katılan askerler arasında kadın subaylar da yer aldı. TSK’da görev yapan ‘Zıpkın’ kod adlı kadın subayın, bölücü örgüte yönelik operasyonlardaki aramalarda çekilmiş fotoğrafı güvenlik güçlerine yakın bir siteden paylaşıldı. Sosyal paylaşım sitesinde fotoğrafın, okullarda saklanarak çatışmaya giren ve sonra da ateşe veren PKK’lıların aranması sırasında çekildiği belirtildi. 

Tam teçhizat askeri kıyafetle görev yerinde olan kadın subayın elinde 4.5 kilo ağırlığında, dakikada 500 mermi atan biksi bulunuyor. TSK’nın kadın subayları tam teçhizat kahramanca savaşırken, PKK’lılar ise sıkıştıkları zaman kaçmak için kadın kılığına giriyorlar. PKK’lı teröristler, çatışmalarda kendilerini kamufle etmek için de kadın kıyafetleri giyiyor. PKK’lılar, barikatlar kadın kıyafeti giydirilmiş cansız manken koyarak güvenlik güçlerini kandırmaya da çalışmışlardı.

Kaynak : Bugün