Isparta'nın Doğa Turizmi Gelişim Planı hazırlandı

Isparta Valisi Memduh Oğuz, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, üniversite ve yöre insanının katılımıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda taslak halinde Doğa Turizmi Gelişim Planı hazırlandığını açıkladı.Isparta Valisi Memduh Oğuz, yeryüzünün doğal kaynaklarının sürdürülebilirliğini güvence altına alan, bunun yanı sıra yöre halkının ekonomik kalkınmasına destek olurken, sosyal ve kültürel […]

Isparta Valisi Memduh Oğuz, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, üniversite ve yöre insanının katılımıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda taslak halinde Doğa Turizmi Gelişim Planı hazırlandığını açıkladı.Isparta Valisi Memduh Oğuz, yeryüzünün doğal kaynaklarının sürdürülebilirliğini güvence altına alan, bunun yanı sıra yöre halkının ekonomik kalkınmasına destek olurken, sosyal ve kültürel bütünlüklerini koruyup gözeten bir yaklaşım ya da tavır olarak belirlenen doğa turizminin turizmi endüstrisi içinde sürekli büyüme kaydettiğini söyledi. Deniz, kum, güneş turizminin artık olgunlaşmış bir pazar olarak görüldüğünü ifade eden Vali Oğuz, analistlerin eko konaklama tesislerinde ve otellerde büyüme olduğu takdirde, doğa turizminde patlama olacağını belirtti.

Vali Oğuz, Isparta’da doğa turizminin geliştirilmesi yönünde başta sorumlu olduğu alanlarda, ilde doğa turizmine konu olabilecek seçkin özellikle sahalarda, hangi aktivitelerin yapılabileceği konusunda turizmin uzun dönemde sürdürülebilir, geniş kapsamlı, dikkatli, katılımcı ve paylaşımcı olarak planlanması, sürecin etkin yönetimi ve izlenmesi bilincinden hareketle büyük gayret ve özveri göstererek ilin taslak doğa turizm gelişim planının hazırlandığını kaydetti.

Bu tür planlarda turizmin uzun dönemde sürdürülebilir olmasının önemine dikkat çeken Vali Oğuz, “Plan dahilinde öngörülen yerlerin, aktivitelerin, yatırımların, eylemlerin, kurum ve kuruluşların sorumluluklarının teyit edilmesi ve planın son şeklinin verilmesi için kentin dinamiklerince planın sahiplenilmesi, katılımcı ve paylaşımcı bir yaklaşımla sürecin etkin yönetiminin izlenmesi gerekir. Aksi takdirde bu faaliyetlerin geri dönüşü mümkün olmayan olumsuz etkileri ortaya çıkacaktır” diye konuştu. Vali Oğuz, tüm kesimlerden plana katkı vermelerini istedi.

Öte yandan, taslak plan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayınlandı. 216 sayfadan oluşan planın sonuç bölümünde doğa turizminin; bölgenin kendine ait olan doğal ve kültürel mirasını harekete geçirmesi, girişimciliğin teşvik edilmesi, bölgenin gelir ve istihdamını artırması, yaşamsal standartların iyileştirilmesi bakımından bölgesel kalkınmanın odak noktası olduğuna dikkat çekildi.

Exit mobile version