Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Isparta’da 7 ilçede görev değişimi

Isparta’da resmi olmayan sonuçlara

Isparta’da resmi olmayan sonuçlara göre MHP adayı Yusuf Ziya Günaydın, yeniden Belediye Başkanlığına seçildi. İlçelerde ise 12 ilçenin 6’sını Ak Parti alırken MHP ve CHP 2’şer ilçede, Demokrat Parti (DP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) adayları ise birer ilçede başarılı oldu.Resmi olmayan sonuçlara göre Gönen, Keçiborlu, Yalvaç, Gelendost, Şarkikarağaç, Eğirdir, Atabey’de mevcut partiler yerini yeni partilere bıraktı.

Isparta’nın 12 ilçesinden 6’sında seçimi Ak Parti’li adaylar kazandı. MHP ve CHP 2’şer ilçede, Demokrat Parti (DP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) adayları ise birer ilçede başarılı oldu.

Daha önce MHP’li olan belediyelerden Gönen ilçesinde Ak Parti adayı Ahmet Doğan, Atabey ilçesinde Ak Parti adayı Tevfik Atasoy, CHP’li olan Keçiborlu’da Ak Parti adayı Yusuf Murat Parlak, DP’li Gelendost’ta Ak Parti adayı Mehmet Sezgin başkanlığı kazandı.

Ak Parti, Yalvaç, Eğirdir ve Şarkikaraağaç ilçelerinde ise başkanlığı kaybetti. Yalvaç’da MHP adayı Halil Hilmi Tütüncü, Eğirdir’de DP adayı Ömer Şengöl, Şarkikaraağaç’ta Büyük Birlik Partisi adayı İsa Çarkacı belediye başkanlığına seçildi.

Aksu, Uluborlu, Sütçüler ve Yenişarbademli ilçelerinde mevcut başkanlar ve partiler yerini korudu. Aksu’da CHP adayı Ali Kaya, Uluborlu’da Ak Parti adayı Mehmet Ünverdi, Sütçüler’de Ak Parti adayı Mustafa Üstün ve Yenişarbademli’de CHP adayı Mustafa Erdem başarılı oldu. Senirkent’te ise mevcut başkan Hüseyin Baykal’ı aday göstermeyen MHP, Erol Civelekoğlu ile yeniden başarıya ulaştı.

9 BELDENİN 6’SINI AK PARTİLİ ADAYLAR KAZANDI

Daha önce tamamı Ak Parti’li olan Isparta Merkez ve ilçelerine bağlı 9 beldenin 6’sında Ak Parti, 3’ünde MHP adayları belde belediye başkanlığını kazandı.

İl merkezine bağlı beldelerden Kuleönü’nde MHP adayı Sezai Çakır, Savköy’de Ak Parti adayı Mustafa Şahin, Gönen ilçesine bağlı Güneykent’te Ak Parti adayı Fahrettin Gözgün, Keçiborlu ilçesine bağlı Senir’de Ak Parti adayı Kazım Önder Varol, Senirkent ilçesine bağlı Büyükkabaca’da Ak Parti adayı Ali İhsan Temurçin, Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Çarıksaraylar’da Ak Parti adayı Özcan Turhan, Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Çiçekpınar’da Ak Parti adayı Derviş Açar, Yalvaç ilçesine bağlı Hüyüklü’de MHP adayı Hasan Yıldız ve Eğirdir ilçesine bağlı Sarıidris’de MHP adayı Ramazan Pala başkan seçildi.