Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Isparta Valisi Aydın Baruş’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Sevinçliyiz, gururluyuz! Aziz Milletimizin

Sevinçliyiz, gururluyuz! Aziz Milletimizin her ferdi gibi Isparta olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100 üncü yıldönümüne erişmenin eşsiz mutluluğunu yaşıyoruz.

Cumhuriyetimizin ilan edilişinden bu yana tam bir asır geçti. Cumhuriyetin kuruluşuyla Anadolu ve Trakya topraklarında, Misak-ı Milli sınırları içerisinde yepyeni bir devlet kuruldu. Bu yeni devletin toprakları üzerinde bağımsız ve özgürce yaşamaya and içmiş bir millet doğdu. Bu milletin adı Türk Milleti’dir. Bin bir fedakârlıkla, kanla ve canla düşman işgalinden kurtarılan aziz vatan toprakları Cumhuriyetle birlikte bu ülkenin evlatlarına ebedi yurt olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderlik ettiği ve Anadolu halkının eşsiz fedakârlıklarıyla kazanılan İstiklal Savaşı zaferinin zirvesi olan 29 Ekim 1923 günü milletimizin tarihinde bir dönüm noktasıdır. Cumhuriyet ilan edildikten sonra, bağımsız bir devletin şemsiyesi altında, ortak bir ülkü etrafında toplanan Büyük Türk Milleti tarih sahnesindeki ihtişamlı mevkiini yeniden kazanmıştır.

Cumhuriyet, tasası ve sevinciyle tek bir millet olmamızı sağlayan en büyük güç…

Cumhuriyet, tarihimizde kurduğumuz devletler zincirinin son ve ebedi halkası…

Cumhuriyet, bu topraklarda bağımsız ve hür olarak yaşamamızın en büyük teminatı…

Cumhuriyet bizlere büyük bir Milletin ferdi olduğumuzu hatırlatan eşsiz saik…

Cumhuriyet, atalarımızın şerefli mirasının bir parçası olan en büyük hazinemiz…

Cumhuriyet, kahramanlıklarla dolu şanı tarihimize layıkıyla sahip çıkmanın anlamı..

İstiklal Savaşı zaferinin tacı olan Cumhuriyeti korumak, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek hepimizin görevi. Mevcudiyetimizin ve istikbalimizin yegâne temeli olan bu görevi yerine getirmek her Türk evladının vazgeçilmez sorumluluğudur.

Cumhuriyetimizin bir asırlık ömrü, Atatürk’ün milletimize hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine erişmek için yapılan mücadelede şahit olunan başarıların tarihçesidir. Cumhuriyetimizi ayakta tutmak, gelecek nesillere güçlü bir devlet ve ülke bırakmak için bu aziz millet için nice yokluklara katlandı, nice zahmetlere göğüs gerdi. Bu fedakârlıkları asla hatırımızdan çıkarmadan, Cumhuriyetimizin kıymetini her geçen gün daha iyi anlayarak çalışmaya devam edeceğiz.

Yürekten inanıyoruz ki; Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı Türkiye Yüzyılı olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti dünya var oldukça yaşayacak, ilelebet payidar olacaktır.

Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Büyük Türk Milleti!