ISPARTA LİSESİ 60. YIL ETKİNLİKLERİ

ISPARTA ŞAİK LİSESİ’NİN 60. YIL ETKİNLİKLERİNDEN YANKILAR 1951 senesinde özel Lise olarak kurulan Isparta Lisesi, İlk müdür Sıtkı Bilmen’in gayretleriyle kısa zamanda resmi lise olarak hizmet vermeye başlamıştır. 1960 İhtilali’nden sonra ŞAİK Lisesi olmuş ve bu günlerde Isparta Anadolu ŞAİK Lisesi olarak hizmet vermektedir. 2012 senesinin 3 Kasımında yapılan etkinlikler nostaljik özellikler taşısa, hatıralar ve […]

ISPARTA ŞAİK LİSESİ’NİN
60. YIL ETKİNLİKLERİNDEN
YANKILAR

1951 senesinde özel Lise olarak kurulan Isparta Lisesi, İlk müdür Sıtkı Bilmen’in gayretleriyle kısa zamanda resmi lise olarak hizmet vermeye başlamıştır. 1960 İhtilali’nden sonra ŞAİK Lisesi olmuş ve bu günlerde Isparta Anadolu ŞAİK Lisesi olarak hizmet vermektedir.

2012 senesinin 3 Kasımında yapılan etkinlikler nostaljik özellikler taşısa, hatıralar ve bilhassa resimler zinciri durumunda olsa ve önceden belirtilen “Bir Fotoğraf Albümü ve Bir Anı Kitabı “ yapma gayreti sonuca ulaşmasa bile Isparta’mız açısından büyük bir tanıtım vasıtası olmuştur. Fakat Isparta’yı, Türkiye’yi ve dünyayı yakından ilgilendiren bu olay Isparta’da protokol açısından yeterince değerlendirilememiştir. Bilhassa gündüz seansları protokol açısından yetersiz kalmıştır…

İnternet kanalıyla davet ve duyurum yapıldığı için Isparta’daki ISPARTA LİSESİ mezunlarına bile yeterince ulaşılmamıştır. Fakat buna rağmen yurt dışından gelenlerin sayısı kabarık olmuştur. Kıbrıslı Beden Eğitimi öğretmeni Babur Nihat Kıbrıs^’tan, merhum Hüseyin Coşkun Hocamızın kızı, bizim öğrencimiz Binnur Coşkun, Katardan ve birçok öğrencimiz yurt dışından Isparta Lisesi 60. Yıl Etkinlikleri için Isparta’ya gelmiştir. Isparta dışından yurdun değişik yerlerinden gelenlerin sayısı oldukça çoktur…

Onun için okul müdürünü, ilgili öğretmenleri ’60. Yıl Etkinlikleri Tertip Komitesi’ için emek sarf edenleri kutluyor ve tebrik ediyoruz…

* * *

60 yılın birikimine göre katılımın yeterli olduğu söylenemez. Bu okulda okumuş siyaset adamları, şâirler, yazarlar ve sanatkârlar aranıp bulunmalıydı. Lisenin kurucularından zamanın Isparta Müftüsü Merhum Mehmet Soymen, neyzen ve idealis öğretmen Uğur Yorgancı, şâire ve yazar Ülker Aygün ve bir zamanlar her türlü etkinliklerin organizatörü merhum Mehmet Çaylı gibi değerler hatırlanmalıydı, diye düşünüyorum…

Fakat her şeya rağmen, geç kalmış bir hizmetin gündeme getirilmesi ve derin bir heyecan ve sevgi içerisinde hedefe ulaştırılmak istenişi ve bununbizzat hedefe ulaştırılması bizi sevindirdi. Bin bir alnı aydınlatmış olan Isparta Lisesi’nin albümü ve hatıralar kitabı bizi daha çok sevindirecetir….

İnşallah bu güzel hizmetlerde gecikme olmaz eksiklikler giderilerek başarıyla hedefine ulaştırılır ve ulaştırılmalıdır…

Exit mobile version