Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Isparta Japonya’yı sevdi

Isparta Belediyesi ile Japon

Isparta Belediyesi ile Japon Türk Kültür Değişim Derneği tarafından ilk düzenlenen Isparta Japonya festivali oldukça renkli gösterilere sahne oldu.

4 gün sürecek Olan festivalin açılışı Perşembe akşamı sat 19.30’da Kültür Sinemasında gerçekleştirildi. Cuma günü ise saat 14.00’de aynı yerde çeşitli el sanatlarının sergilendiği ve Japonlar tarafından düzenlenen kurslar büyük ilgi gördü. Özellikle çiçek düzenleme ve hat sanatı üzerindeki yoğunluk dikkatlerden kaçmadı.

Açılışın ilk gününde Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın Ankara’da açılan Ispartalılar günü sergisinde olması nedeni ile ev sahipliğini Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk yaptı.

Belediye Başkan Yardımcısı Şanlıtürk, festivalin açılış konuşmasında, “Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Günaydın, Ankara’da düzenlenen Isparta Tanıtım günleri programında olmasından dolayı bu programda çok istemelerine rağmen olamadı. Ancak sizlere sevgi saygı ve selamlarını sunmayı da ihmal etmedi.

Burada Japonya-Türkiye arasındaki diplomatik ilişki kurulmasının 90k. Yıldönümünü kutlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Isparta Belediyesi ve Japon Türk Kültür Değişim Derneği olarak ortaklaşa düzenlenen bu festivallerde birbirimizi daha iyi tanımayı ve dostluk bağlarımızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Şehrimizde ilki düzenlenen bu programımız bundan sonra düzenli olarak gerçekliştirme düşüncesi içerisindeyiz. Programımıza katılan başta Japon misafirlerimiz olmak üzere tüm halkımıza hoş geldiniz diyor saygılarımı sunuyorum” dedi.

Japon Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji Ishimoto’da Isparta’da bu festivali düzenlemenin bende ayrı bir sevinci bulunmaktadır. Japonya’da tanıdığım bir dostum Isparta’lıdır. Bu arkadaşımın ısrarı üzerine Isparta, Japonya festivalini düzenleme fırsatı buldum. Bu festivaldeki amacımız iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmek kültürel alışverişte bulunmaktır” dedi.
Daha sonra Japon sanatçılar sahnede kendilerine has özel gösterilerini sundular. Susumu Fujimoto Müzik Topluluğu kendi yazdığı Isparta Türküsü ile büyük alkış topladı. Horenero ismi verilen ve tamamı bir aileden oluşan gurup da Japon müzik aletleri ile güzel bir senfoni sundu. Wadaiko adı verilen davul gösterisi geleneksel eski Japon dramasının anlatıldığı bir gösteri sundu. 74 yaşında olmasına rağmen çevik ve atikliğinden hiçbir şey kaybetmeyen Eiji Sakai ve Toru Okumoto hazırladıkları yakın dövüş sporları ile izleyicileri hayran bıraktı.

Cuma günü saat 14.00’de başlayıp 16.30’a kadar devam eden geleneksel Japon sanatları kursunda ise Çay Seremonisi, çiçek düzenleme sanatı, tahta bebek sanatı, Japon hat sanatı, ve kağıt katlama sanatı sergisi ve kursu da vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Vatandaşların bu festivalin her yıl daha da genişleyerek devam etmesi arzusu içerisinde olduklarını dile getirmeyi de ihmal etmediler.