Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Isparta Belediyesi kanayan yaraya parmak basıyor

Isparta Belediyesi, ilde madde

Isparta Belediyesi, ilde madde bağımlısı gençlerin rehabilite edilerek yeniden topluma kazandırılması yönünde merkez açılması için düğmeye bastı.

Isparta’da toplumun korkulu rüyası madde bağımlılığına karşı önlem almak ve bağımlılıktan kurtulmak isteyen çocuk ve gençler için rehabilitsayon merkezi açılması planlanıyor. Isparta Belediyesi öncülüğünde yapılacak proje için, belediye yetkilileri illerdeki madde bağımlılığıyla mücadele ve rehabilitasyon merkezlerini inceliyor. Son olarak, belediyeden bir heyetin Mersin’de yapılan merkezi incelemek üzerde bu ile gittiği öğrenildi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın da proje şekillendikten sonra bu konuda kamuoyuna bilgi vermesi bekleniyor

Merkezde, madde bağımlısı çocuk ve gençler için danışma, takip ve rehabilite hizmetleri, danışmanlar aracılığıyla ücretsiz rehberlik hizmeti verilecek. Uzman psikologlar, sosyal çalışmacılar ve sosyal psikoloji uzmanları tarafından sadece madde bağımlılarına danışmanlık yapması planlanan merkezde sadece psikolojik destek değil, madde kullanımından dolayı vücut sağlığını kaybetmiş gençlere fiziki destek de verilmesi amaçlanıyor.