Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Isparta Belediyesi ile ISUBÜ arasında yeni bir işbirliği

Isparta Belediyesi Fatih Mahallesinde

Isparta Belediyesi Fatih Mahallesinde inşa ettiği Gençlik Merkezini Siber Isparta Gençlik Merkezi olarak hizmete sunmuştu. Bu merkez sayesinde gençlerin teknoloji alanında farkındalıkları artırılarak, bu alanda girişimci olmalarına katkı sağlanıyor. Bu kapsamda Isparta Belediyesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi yeni bir İşbirliği Protokolüne imza attı.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal arasında Siber Isparta Gençlik Merkezinde düzenlenen protokol imza töreniyle Isparta’da bulunan girişimciler için proje kültürünü yaygınlaştırma, proje geliştirme, üniversite sanayi işbirliğine dayalı proje faaliyetleri, eşleştirme, girişimcilik ve şirketleşme konularında işbirliğine gidildi.

Isparta Belediyesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ortaklığıyla Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ‘Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’ kapsamında Fatih Mahallesindeki Gençlik Merkezinde oluşturulan Siber Isparta Gençlik Merkezinde, gerçekleşen protokolde, fiziki ortamını Isparta Belediyesinin oluşturduğu merkezde, ISUBÜ öğrenci ve akademisyenleri tarafından talep eden girişimcilere mentorluk hizmeti verilecek.

Yine protokol kapsamında ISUBÜ öğrencileri “İşletmede Mesleki Eğitim” ve “Staj Eğitimi” dönemlerini yapabilecek, ulusal ve uluslararası kurumlarca proje desteği alan ISUBÜ öğrenci ve akademisyenleri projelerini gerçekleştirmek üzere merkezin alt yapısını kullanabilecek ve yine farklı bilişim konularında eğitimlerin Isparta Belediyesi ve ISUBÜ işbirliği ile devamlılığı sağlanacak.

İşbirliği protokolü imza töreninde konuşan ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, üniversitelerin en önemli faaliyetlerinden birisinin eğitim ve öğretim olduğunu söyledi. Prof. Dr. Çatal, bunun yanı sıra toplumsal katkının da önemli olduğuna işaret ederek, “Üniversitemizin toplumsal katkı alanında Isparta’yla güçlü bir ilişkisi var. Bunun en önemli bileşenlerinden bir tanesi de Siber Isparta. Bu merkezde şu ana kadar 130 civarında öğrenci eğitim aldı, siber güvenlik uzmanı oldu. Siber güvenlik eğimlerini önemsiyoruz. Bu merkez sayesinde öğrencilerimize siber güvenlik anlamında önemli bir eğitim verdiğimizi düşünüyoruz” dedi.

Bu çalışmaların ikinci aşaması olarak ön kuluçka aşamasına geldiklerine değinen ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, “Kuluçka merkezini üniversite olarak çok önemsiyoruz. Üniversitemizin dahil olduğu bir ön kuluçka merkezi yoktu. Burayı ön kuluçka merkezi yaparak girişimcilik ekosistemini bir yerde toparlamak ve girişimcilere hizmet etme düşüncemiz var. Bu alanda üniversitemiz eğitimler vermeye başlayacak. Hedefimiz ise öncelikle üniversite öğrencilerimiz, daha sonra öğretim elemanlarımız ve Isparta’daki girişimcileri ortak bir platformda toparlayarak girişimcilik anlamında eğitimler vermek. Öğrencilerimize girişimcilik eğitimleri verilebilecek bir merkez oluştuğu için üniversitemiz adına son derece mutluyuz. Bu projenin gerçekleştirilmesinde Isparta Belediyemiz bize büyük destek verdi. Başkanımız nezdinde tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Girişimcilik programının oluşturulduğuna dikkat çeken Rektör Çatal, 7 ekimde başvuruları tamamlanacak, 9 Ekim’de başlayacak olan Girişimcilik Eğitim Programları arasında Girişimcilik Ekosistemi Eğitimi, Fikir Üretme ve Ürün Geliştirme, İş Kurma Süreç Yönetimi Eğitimi, Birebir Mentorluk, Ekip Eğitimi, Ticarileşme ve Rekabet Yönetiminin geldiğini aktararak, “Bu eğitimlerle her bir girişimcimizin önü açılacak” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ISUBÜ ile gençlerin geleceği açısından çok önemli bir işbirliğine imza attıklarını söyledi. Isparta Belediyesi’nin böyle önemli bir projenin içerisinde olmasından mutluluk duyduklarına değinen Başkan Başdeğirmen, “Belediyecilik sadece asfalt, kaldırım yenileme, temizlik, çiçek dikimi değil. Önemli olan geleceğimiz olan gençlerimize, çocuklarımıza altyapı oluşturabilmek. İçerisinde bulunduğumuz bina gibi şehrimizde 3 tane gençlik merkezi yaptık. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının bizlere vermiş olduğu bilgisayar ve altyapı desteğiyle beraber burada daha teknolojik çalışmalar yapabiliyoruz. Üniversitemizin bizlere burada yardımcı olabilmesi çok değerli. Üniversitemizden gelip bizlere destek veren hocalarımızın öğrencilerimizle burada birlikte çalışmalar yapması bizim için çok değerli. Buradan çıkacak çocuklarımız mutlaka ülkemize hizmet edecek. Yazılım ve robotik kodlamayla ilgili birçok bilgiyi bugüne kadar yurtdışından alıyorduk. Birçok imkanı onlardan alıyorduk ama artık bizim gençlerimiz de yurtdışından çok daha iyi bilgiye sahipler. Önemli olan çocuklarımızı ve gençlerimizi destekleyebilmek” dedi.

Siber Isparta Gençlik Merkezinin Isparta Belediyesi ile ISUBÜ işbirliği olduğunu kaydeden Başkan Başdeğirmen, bu işbirliklerinin önemine işaret etti. Başkan Başdeğirmen, “Tüm vatandaşlarımıza dokunduğumuz gibi gençlerimize de dokunmamız lazım. ISUBÜ sadece kampüste öğrencilerine ders vermek değil dışarı açılıp bizlerle işbirliğinde olarak gençlerimizi daha çok geleceğe hazırlayabilmeli. Bunlar parayla yapılacak işler değil, gönül işi. Hocalarımızın gönülden isteyerek eğitimler vermesi yaptığımız yatırımların ne kadar önemli olduğunun bir göstergesi. İşbirliğinden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Bunlar ülkemizi her zaman ileriye götürecek çalışmalar. Sadece Isparta olarak düşünmemek lazım. Buradan giden çocuklarımız çok daha farklı şehirlere ve ülkelere hizmet edecektir. Bunlar bizim gururumuz olacaklar inşallah. Bu gururun içerisinde bizlerin de görevinin olması bizleri mutlu ediyor. İşbirliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Rabbim çok daha güzel çalışmalarla diğer ülkelere daha çok rakip olabilecek şekilde gençlerimizin ve çocuklarımızın yetişmelerini sağlasın inşallah” ifadelerinde bulundu.