Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İL ÖZEL İDARESİ KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK

Isparta İl Özel idaresinin

Isparta İl Özel idaresinin geçtiğimiz aylarda ihale ettiği Güneş Enerji Santrali (GES) ile birlikte artık tüm tesislerinin elektriğini kendisi üretecek. Vali Ömer Seymenoğlu Gelendost ilçesinde yapımı devam eden GES’te incelemelerde bulundu.

Vali Seymenoğlu Gelendost ilçesine bağlı Madenli köyünde yapımı devam eden ve güneş enerjisinden elektrik üretecek tesiste incelemede bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tesisteki montaj çalışmalarının belli bir program çerçevesinde sürdüğünü kaydeden Vali Seymenoğlu, yaklaşık 45 gün sonra santralin üretime alınacağını belirterek, tesisle birlikte İl Özel İdaresinin mevcut elektrik giderlerin karşılandıktan sonra yıllık yaklaşık 600 bin lira gelir elde edebileceğini söyledi.

Vali Seymenoğlu; “ İl Özel İdaremizin bu ilk yatırımı ve başarılı bir yatırımı. Bölgemiz GES açısından uygun bir yerde. Bizde bunu değerlendirmek istedik. 1 Megavatlık bir tahsisimiz vardı. Bunu da ihale ettik ve önümüzdeki haftalarda devreye alarak İl Özel İdaremizin elektrik ihtiyacını tamamen bu sistem üzerinden karşılayacağız.” dedi.

Tesisin 18 bin metre kare üzerinde inşa edildiğini belirten Şantiye Şefi ve Enerji Sistemleri Mühendisi Halil Mazlum ise 4200 panelin bulunacağı sistemin yıllık 2 milyon kilovat saat elektrik üreteceğini söyledi.