İçme suyu kalite kontrol sistemi

Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıkları, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü İbrahim Ethem Özçoban tarafından Vali Yardımcısı Cengiz Ata, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, kaymakamlık ve belediye yetkilileri ile Özel İdare Genel sekreterliği yetkililerinin katılımıyla bir toplantı düzenlenerek, içme suyu kalite kontrol sistemi hakkında bilgilendirme yapıldı. Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Kaymakamlıklar, Belediye Başkanlıkları ve […]

Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıkları, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü İbrahim Ethem Özçoban tarafından Vali Yardımcısı Cengiz Ata, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, kaymakamlık ve belediye yetkilileri ile Özel İdare Genel sekreterliği yetkililerinin katılımıyla bir toplantı düzenlenerek, içme suyu kalite kontrol sistemi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada;

“Kaymakamlıklar, Belediye Başkanlıkları ve Özel İdare Genel Sekreterliği yetkililerine, sisteme girip istemiş oldukları su analizlerini anında görebilmeleri için şifreleri dağıtılmıştır. Bundan böyle yetkililer, su analizlerini sistem üzerinden uygun olup olmadığını görebilecekler ve anında müdahaleler daha kolay olacaktır. Bu sistem sayesinde Valilik, il genelindeki bütün durumu görebilecek, Kaymakamlıklar, sadece ilçelerini, Belediyeler kendilerine ait kaynak sularını ve şebekelerini, İl Özel İdare Genel Sekreterliği de bütün köylerimizdeki durumu görebilecekler. İçme suyu, yüzme suyu, ambalajlı su, kaplıca suyu, havuz suyu analizleri kurulan otomasyon sayesinde daha çabuk bir şekilde yetkililerin bilgisine sunulmuş olacaktır.

İçme ve kullanma suyunun daha temiz bir şekilde halkımıza sunulması noktasında Halka Sağlığı Müdürlüğü olarak titizlikle çalışmalarımız devam etmektedir” denildi.

Exit mobile version