Her şey Ispartaspor için

Kanal 32 ekranlarında her pazartesi akşamları canlı olarak yayınlanan Basın Kulübü’nde Ispartaspor konuşuldu. Programda kent büyüklerinin verdiği sözler hatırlatıldı. Profesyonel lig için kent adeta tek yürek oldu. Kanal 32 ekranlarında her pazartesi akşamları canlı olarak yayınlanan Basın Kulübü’nde Ispartaspor konuşuldu. Gazeteciler Mehmet Erçakır, Soner Toros’un sunduğu programa konuk olarak Gazeteci Spor Muhabiri Levent Doğan katıldı. […]

Kanal 32 ekranlarında her pazartesi akşamları canlı olarak yayınlanan Basın Kulübü’nde Ispartaspor konuşuldu. Programda kent büyüklerinin verdiği sözler hatırlatıldı. Profesyonel lig için kent adeta tek yürek oldu.

Kanal 32 ekranlarında her pazartesi akşamları canlı olarak yayınlanan Basın Kulübü’nde Ispartaspor konuşuldu. Gazeteciler Mehmet Erçakır, Soner Toros’un sunduğu programa konuk olarak Gazeteci Spor Muhabiri Levent Doğan katıldı. Yaklaşık 2.5 saat süren programda Ispartaspor’un kuruluş tarihi 1967 yılından bugüne kadar kısa bir yolculuk yapıldı.

Programda Ispartaspor’un tarihi kadrolarının yer aldığı VTR ise duygu yüklü anların yaşandı.

“HALK PROFESYONEL TAKIM İSTİYOR”

1967 Yılında kurulan Ispartaspor’un maalesef bugün 2. Amatör’de olduğunu belirten Doğan, “Hatta kendi içinde bile parçalandı. Isparta 1967 ve Isparta FK adı altında 2 takım bulunuyor. Ancak Isparta 1. Amatör Futbol Ligi’nin şampiyonu Özel İdarespor, kente kazandırabilir. Özel İdarespor zaten devletin takımı. İsim değişikliği yapılması kolay. Bu yoldan ilerlenmeli” dedi.

7’den 77’ye tüm kesimlerin profesyonel takım istediğini dile getiren Gazeteci Doğan, Nisan ayında Isparta’da oynanan Kütahyaspor-Muğlaspor maçından sonra kentte bu eksikliğin daha çok hissedildiğine dikkat çekti. Isparta basını olarak bu duruma kayıtsız kalmalarının mümkün olmadığını söyleyen Doğan, şunları söyledi:

“ISPARTA BU İŞİ BAŞARIR”

“MAKÜS TALİHİ BİLGİÇ YENER” başlıklı bir yazıyı kaleme aldım. Ispartaspor, uzun yıllar önce; şu an Süper Lig’in bir alt kademesi olan PTT’de mücadele ediyordu. Yaşam Kalitesi Endeksi’nde Türkiye çapında çok iyi bir konumda olan Isparta; sporda ise arzu edilen noktada değil. O sporda altın çağa ve parlak başarılara ulaşmak için önümüzde tarihi bir fırsat var: TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Sayın Süreyya Sadi Bilgiç. Zira Bilgiç, son yıllarda Isparta’da özlenen birlikteliği sağlayan bir irade olmuştur. Ekonomide, yatırımda, kamu- siyaset uyumunda altın bir çağ başlatmıştır. Bu uyumu, ahengi sporda da sağlayabilir. Kurum ve kuruluşları Isparta’nın en azından PTT I. Lig’de temsilcisi olması için çalışacak ekibi oluşturabilir.

Hedefi PTT I. Lig olacak Bir Spor Kulübü İdealinin peşine düşmeliyiz.

Isparta’nın her sorununa gece gündüz koşturan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Isparta AK Parti Milletvekili Sayın Süreyya Sadi Bilgiç, bu şehrin en büyük eksikliği olan profesyonel futbol takımı olmamasıyla ilgili de çalışma yapacağını düşünüyorum. Sayın Bilgiç, her zaman olduğu gibi önderlik yaparsa bu iş olur. Bu şehre bir profesyonel takım kazandırırsanız o zaman Isparta halkı sizi ömür boyu unutmaz. 80 bin üniversite öğrencisinin olduğu güller diyarı üst ligleri çok rahat kaldırır. Şuna eminim ki, sizler şimdiden Isparta halkının gönlündesiniz. Siz kıvılcımı başlatırsanız çok şey değişir. Sayın Vali Vahdettin Özkan’la birlikte voleybol için yaptıklarınız ortada.
Güçlü bir yönetim kurulu. Güçlü bir sponsor. İl dışında yaşayan hemşerilerimizin desteğiyle Isparta bu işi başarır. Hani diyoruz ya Isparta için birlik ve beraberlik olunması şart. Bu birlik ve beraberliği spordan başlatalım önerisinde bulunuyorum. Ve Isparta gençliğe sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Bu heyecandan gençleri yoksun bırakmamalı. Güzelim Atatürk Stadı’nın çimleri ağlıyor.”

Kamuoyunun isteğinin ardından AK Parti Isparta Milletvekili ve Plan – Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, destek vereceğini ve üzerine düşeni yapacağını dile getirmişti.

GÜNAYDIN: HALK İSTİYORSA BU İŞ OLUR

Ispartaspor’a karşı olmadığını belirten Başkan Günaydın, “Ispartaspor emin ellere teslim edilirse Isparta Belediyesi olarak sonuna kadar destekçisi olurum” demişti.

EFSANE BAŞKAN ATAKAN YAZGAN: GÖREVDEN KAÇMAM

ISPARTA Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın “Ben Ispartaspor’a karşı değilim. Ispartaspor emin ellere teslim edilirse sonuna kadar destekçisi olurum” ifadeleri spor camiasına umut verdi. Eski Kulüp Başkanı Atakan Yazgan da, “Halkımızın futbol takımına büyük bir özlemi var. Başkanın açıklamaları umut verici. Kent büyüklerimizin de istemesi halinde görevden kaçmam” ifadelerinde bulunmasının ardından basın Kulübü’nde verilen sözlerle ilgili VTR’ler hatırlatıldı.

“VERİLEN SÖZLERİN YERİNE GETİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

Basın Kulübü’nün Moderatörü Mehmet Erçakır ise bugün tarihi bir programın olduğunu belirterek, “Ispartaspor’u bu programda kuracağız. Verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. Isparta’mızın için şimdi bir zamanı” ifadelerinde bulundu.

ALANYA BAŞARDI, ISPARTA NEDEN BAŞARMASIN?

Gazeteci Soner Toros ise Alanya basının yaptığı gibi kenti basın mensuplarının harekete geçirmesi gerektiğinin altını çizerek, “Sayın Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın artık küskünlüğünün geride kalması gerekiyor. Çünkü geçmişte hata yapan yöneticileri kendileri belirlemişti. Taraftarın tepkisine gelecek olursak 3-5 çapulcunun yaptığı hareketi kente mal etmek haksızlık olur. Şimdi tertemiz bir sayfa açma zamanı. AK Parti Isparta Milletvekili ve Plan – Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç başta olmak üzere Belediye Başkanımız ve kentin diğer dinamikleri hep birlikte harekete geçirmeli. Atakan Başkan’da hazır. Şu an sadece futbol takımı değil, tüm kent amatör ligdedir” şeklinde konuştu. Toros, canlı yayında Isparta basınından oluşan whatsApp grubu kurarak gazetecilerin harekete geçmesini istedi

“SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM”;

Programa telefonla katılan AK Parti Isparta Milletvekili ve Plan – Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, verdiği sözün arkasında olduğunu belirterek, “Isparta’nın profesyonel takıma ihtiyacı var. Valilik, Özel İdare, Belediye ve tüm kesimlerin de desteğiyle bu işi başaracağımıza düşünüyorum. Sakarya’da işadamlarımızla bir araya geldik. Olumlu sonuçlar aldık. Atakan Yazgan Başkan’ı görevlendirdik. Belediye Başkanımızla da bir araya gelerek son konuşmaları yapacağız” dedi.

“ÇOK GÜZEL PROJELER VAR”

Gazeteci Şakir Aksöz de Sakarya’da toplantıda işadamlarının tam desteğin çıktığını belirterek, “AK Parti Isparta Milletvekili ve Plan – Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Süreyya Sadi Bilgiç, Valimiz, Belediye Başkanımız, Ticaret Odamız, Borsamız, Esnaf Odalarımız ve tüm kentin bir araya geldiği güçlü bir oluşumla bu işe girilmeli. Transfer sezonu başladı. Acil bir şekilde Sayın Belediye Başkanımızın da katılacağı toplantıda düğmeye basmalıyız. Atakan Yazgan Başkanla da konuştum, o da hazır. Hemşerimiz Cengiz Aydemir’le birlikte bir rapor hazırlandı. Çok güzel projeler var” diye konuştu.

“GÜN BİRLİK VE BERABERLİK OLMA GÜNÜDÜR,”

Eski Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kemal Erdin ise Isparta’nın geçmişte zoru başardığını belirterek, “Ispartaspor’un bu hallere düşmesi bizleri çok üzüyor. Isparta’nın yeri burası değil. Bugün rakibimiz Alanya bile Süper Ligde. Geçmişte Sayın Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’ın da destekleriyle Efsane Başkan Atakan Yazgan ve yönetimi büyük işler başarmıştır. Isparta’ya üst liglerde görmek istiyoruz. BAL’daki Özel İdarespor’un isim değişikli yapılarak Ispartaspor yapılması en mantıklısı. Gün birlik ve beraberlik olma günüdür. Tüm kent birlik ve beraberlik içerisinde olursa bu iş olur. Atatürk Stadı’na finaller veriliyor. Isparta’nın federasyondaki yeri çok farklı. Elimizdeki değerlerin kıymetini bilelim” dedi.

“ISPARTAMIZ İÇİN EL ELE VERMELİYİZ”

Ispartaspor’un eski yöneticilerinden ve Eski Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Yenice’de pembe-yeşilli takımın durumuna çok üzüldüğüne değinerek, “İzmir’de yaşıyorum. Zaman zaman Isparta’ya geliyorum. Oradaki dostlarımla sık sık konuşuyorum. Kentin büyükleri kıvılcımı başlatmış. Bu kıvılcımı hep birlikte harekete geçirelim. Özel İdarespor devletin takımı. Hiç beklemeden BAL’dan yola devam edilmeli. Yazık bu şehre. Ispartamız için el ele vermeliyiz. Efsane Başkan Atakan Yazgan’la bu iş daha sağlam olacaktır” diye konuştu.

“ISPARTASPOR İÇİN KREDİ ÇEKMEYE HAZIRIM”

Gazeteci Tarkan Çetin ise Ispartaspor’u çok sevdiğini ve eski günleri aradıklarını söyleyerek, “Ispartaspor için çok program yaptık. Deplasmanlara dahi gittik. Bugün sizleri canlı yayında görünce çok mutlu oldum, duygulandım. Isparta basını olarak bizlerde bu kıvılcımı başlatmalıyız. Ben kendi adıma kredi çekip destek olacağım. Harekete geçelim” dedi.

“TÜM KENT HAREKETE GEÇMELİ”

Trabzonspor’un Ispartalı Milli Futbolcusu Yusuf Erdoğan’da futbolun dünyada bir ekol olduğuna değinerek, “Bugün ilçe takımları dahi üst ligde. Memleketinin takımın amatör ligde olması beni üzüyor. 32 numaralı formamı giyerek memleketimi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum. Isparta’mızın yeri burası değil. Tüm kent harekete geçmeli” diye konuştu.

“GÖREVE HAZIRIM”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek ise Isparta’nın profesyonel ligde takımının olması gerektiğini belirterek, desteklediğini ve her türlü yardıma hazır olduğunu söyledi.

“HALK YEŞİL-PEMBEYİ ÖZLEDİ”

Gazeteci Tuna Ünal’da Isparta’nın profesyonel ligde takım olması için el ele vermeleri gerektiğinin altını çizerek, halkın yeşil-pembe renkleri özlediğini dile getirdi.

“İLÇE TAKIMLARI DAHİ SÜPER LİGDE”

Gazeteci Sedat Cican ise Isparta’nın son dönemlerde profesyonel liglerde iken amatör yöneticiler tarafından yönetildiğine dikkat çekerek, “Ispartaspor’un bu hale düşmesinde bilinçsiz yöneticilerin hatası var. Bugün Akdeniz’de amatörde bir Isparta ve Burdur kaldı. Bu acı bir gerçek. İlçe takımları dahi Süper Ligde. Artık bu işe el atılsın. Isparta’mızı üst liglerde görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“KAMPANYA BAŞLATACAĞIZ”
Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan da Basın mensupları için göreve hazır olduklarını belirterek, yardım kampanyası başlatacaklarını söyledi.

“BU BÖLÜM DEĞERLENDİRMELİ”

Avukat Mesut Akar ise Organize Sanayi Bölgesi’nde 100 dönümlük bir bölümünün bulunduğunu ve projeye ilgili açıklama bulundu. Akar, “Eski Vali Halil İbrahim Daşöz döneminde Ispartaspor için gelir getirici projeler düşünürken orada geniş bir alanın olduğunu tespit ettik. HEM AVM, hem Benzinlik yapılarak geliri Ispartaspor’a verilme düşüncesi vardı. Dönemin Turizm Bakanı Erkan Mumcu’da büyük çaba sarf etmişti.13 ilçeye de bölümler verilmesi söz konusuydu. Bu alanın Ispartaspor’a verilerek kalıcı gelir sağlanabilir. Isparta’nın yeri burası değil” dedi.

“BASIN KENTİ HAREKETE GEÇİRDİ”

Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim ‘de Alanyaspor’un Süper Lige çıkmasında Dış İlişkiler Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun büyük payının olduğunu belirterek, “Bakanımız bu işte liderliğe ele aldı. Kent birleşti. Alanya basını ise bu işe öncülük etti. Zor günler geçirdik. Bakanımız, takımın başına kardeşi Hasan Çavuşoğlu’nu getirdikten sonra yönetim kurulunun çalışmaları, gelir getirici projeler hayata geçirildi. İyi bir planlama şart. Alanyaspor kendi yağıyla kavrulmaya başladı. Hatta futbolcu transferinden para kazanıldı. Sabrettik ve bugün Süper Lig’deyiz. Isparta’da da basın bu işe öncülük edebilir. Kent büyüklerini harekete geçirirseniz bu işi başarırsınız” diye konuştu.

Exit mobile version