Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hepimizde var… Yarım baş ağrısı nedir?

Yarım baş ağrısı, tek taraflı baş ağrısı toplumda yaygın olarak görülür.

Yarım baş ağrısı, tek

Nedenleri içinde en bilineni migren, şiddetlisi ise küme baş ağrısıdır. Genellikle azalıp artarak devam eder. Nadiren sürekli olur ve tehlikelidir.

1. Migren: En bilinen yarım baş ağrısıdır. Şakak, göz ve alınla birlikte kafa arkasını da içine alır. Zonklayıcı, şiddetlidir. Bulantı, kusma, koku, ses ve ışık hassasiyeti olabilir. Sürekli olmaz. Gelir ve gider.

2. Küme Baş Ağrısı: Göz ve çevresi şakakta yoğun olur. En şiddetli baş ağrısı türüdür. Daha çok erkeklerde olur. Yılın bir döneminde her gün belli bir saatte gelir.

3. Trigeminal Nevralji: Yarım olur. Başın arkasına gitmez. Ağrıdan daha çok anlık çakma, elektriklenme gibidir.

4. Saplanıcı Ağrı (Primer Stabbing Headache): Yüzün yarısında çene eklemi ile birlikte olan anlık bıçak saplanır gibi bir ağrıdır. Migrenlilerde daha fazla görülür. Diş sıkma ve çene eklemi ile ilişkilidir.

5. Temporal Arterit: Genelde yaşlı erkeklerde, daha çok şakakta şiddetli ve sürekli ağrı vardır. Şakaktaki damar ele gelir. Kanda sedimantasyon hızı çok yükselmiştir. Tedavi edilmezse ciddi sıkıntılar gelişebilir. Tehlikelidir.

6. Glokom Krizi: Tek gözde gelişmiş göz tansiyonu (glokom) zaman zaman şiddetli baş ağrılarına sebep olabilir. Tehlikelidir.