Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayvan Barınağı nihayet yapılacak

Isparta Belediye Başkanı Yusuf

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehir içinde sayıları her geçen gün çoğalan başıboş köpekler için Hayvan Barınağı yapacaklarını açıkladı. Başkan Günaydın, yaptığı açıklamada; “Evet, son zamanlarda şehir içinde başıboş köpeklerin sayısında büyük bir artış olduğunun bende farkındayım. Ancak, bu köpekler maalesef ki, bizim köpeklerimiz değil. Antalya yolu tarafına Antalya’dan gelip atıp gidiyorlar, İstanbul yolu tarafında Afyondan gelip atıp gidiyorlar, Burdur tarafına da Burdur’dan gelip atıp gidiyorlar. Hemde bir atışta 500 köpek atıyorlar. Dolayısıyla, bu artış maalesef bundan kaynaklanmaktadır. Yani, köpekler çevre illerden geliyor.

Bir diğer konu da bilindiği gibi şuanda üniversite ara tatilde. Bir çok öğrencinin köpeği var. Onlar da tatile yani memleketlerine giderken köpeğe bakamayacağız diye sokağa bırakıp gidiyorlar. Böyle bir durum da var. Ekiplerimizle şuana kadar 400 köpek topladık. Ama hala var. Bunların hepsi sahipsiz değil aslında. Sahipleri var. Bunların içinde çok iyi ırklı köpeklerde var. Vatandaşlarımız isterlerse bu köpeklerden alıp evlerinde bakabilirler. Biz yakaladığımız köpekleri kısırlaştırıp, aşısını yapıp ve küpe takıp bırakıyoruz. Vatandaşlarımız küpeli köpeklerden korkmasınlar. Çünkü onların aşıları yapılmıştır. Durum böyle iken, bir de yok köpekler açlıktan birbirini yiyormuş da, yok açlıktan ölüyorlarmış da gibi bizi cani şeklinde gösteriyorlar. Bu ayıptır ayıp. Zaten, başıboş köpekler için Hayvan Barınağı yapacağız. Bu konuda çalışmalara başladık. Katı Atık Tesisleri Koçtepe Köyü’nün oradaki ormandan Orman Bölge Müdürlüğünden 49 Dönümlük yer kiraladık. Bu alanın 17 dönümüne Barınak için inşaat yapacağız. Oraya çok büyük Köpek Çiftliği kuracağız.

Bu Köpek Çiftliği bölgede belki de Türkiye genelinde örnek bir tesis olacak. Çünkü, 49 dönümlük arazide konuşlanacak ve burada hayvanların her türlü bakımları, aşıları yapılacak. İsteyen vatandaşımız buraya gelip beğendiği hayvanı beslemek için alabilecek. Vatandaşlarımıza bu konuda da böyle bir yardımcı olacağız” dedi.