Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Genel Kurulda Gündem: Siyaset

Isparta Sıhhi Tesisatçılar Kaloriferciler

Isparta Sıhhi Tesisatçılar Kaloriferciler Fotoğrafçılar Esnaf Ve Sanatkarlar Odası 6. Genel Kurulu dün gerçekleştirildi. Esnaf Odaları Birliği toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurula, Isparta Esnaf Odaları birlik başkanı Mehmet Aybatılı, AKP Isparta milletvekili Recep özel, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Belediye başkan yardımcıları, ITSO üyeleri ve çok sayıda oda üyesi katıldı. Belirlenen gündem dahilinde istiklal marşı ve saygı duruşunun ardından toplantıya başlanıldı. Toplantıda Oda başkanlığının faaliyetleri ve bilonçoları okundu.

‘ARA ELEMAN SIKINTISINI ÇÖZECEĞİZ’

Isparta Sıhhi Tesisatçılar Kaloriferciler Fotoğrafçılar Esnaf Ve Sanatkarlar Odası genel kurulunda konuşan ITSO Meclis Başkan Yardımcısı Aliihsan Altınok, ‘Esnafın önemli sıkıntılarından biri ara eleman bulamamasıdır. Biz ITSO olarak konunun çvzümü için var gücümüz ile çalışıyoruz. Ara eleman sıkıntısını giderecek önemli bir projeye imza attık. Bu kapsamda petek sanayi sitesine yapılacak olan teknik lise ile esnafımızın sorununu gidermeye çalışacağız. Bu kapsamda milli eğitim müdürlüğümüz ve ilgili bakanlığımızın büyük katkıları oldu. En kısa zamanda okulumuzu açıp esnafımızın sıkıntısını bitirmeyi ümit ediyoruz’ dedi.

‘4+4+4 VARKEN ARA ELEMAN SIKINTISI BİTMEZ’

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, ‘AKP Isparta milletvekili 4+4+4 ile bu sıkıntının ortadan kaldırılacağını öne sürdü böyle bir sistem varken bu sıkıntı bitmez. Çocuklar okuldan başlarını kaldıramıyorlar ki, meslek öğrenmeye yönelsinler. Okul bittiği zamanda ara eleman olamayacak kadar olgun yaşa geliyorlar. Böyle bir düzen ortadan kalkmadan bu sorun önümüze çıkmaya devam edecektir.

‘HANGİNİZ HARAM PARA İÇİN BESMELE ÇEKİYORSUNUZ?’

Isparta Sıhhi Tesisatçılar Kaloriferciler Fotoğrafçılar Esnaf Ve Sanatkarlar Odası genel kurulunda konuşan CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, ‘Isparta yatırım yapılması için oldukça zor duruma sokuldu. İktidarın milletvekilleri yatırım bütçeleri ve teşvikler ayarlanırken gereken ilgi ve alakayı göstermemişlerdir. Eğer yatırım şartları daha iyi hale getirilse esnafımızın kanayan yarasına merhem sürülmüş olacaktır. Halbu ki Isparta’yı teşvik dışında bırakan AKP hükümeti kendi kayırmaktan başka birşey yapmıyor. Yapılan yolsuzluk operasyonu bunun acık göstergesidir. Birde bunları din ardına sığınıp ‘Millete Din iman’ deniyor kendileri yükü götürüyorlar. Kim haram için besmele çeker? Bunlarda dini duyguları istismar edip halkı mağdur ediyorlar’ dedi.

‘GENEL BAŞKANLAR BUNU HEP YAPIYORLAR’

CHP Milletvekili ardından kürsüye gelen AKP Isparta milletvekili Recep Özel, ‘MHP ve CHP genel başkanarı bunu hep yapıyorlar. Burada olmayanlar hakkında eleştiriler yapmanız bir milletvekiline yakışmıyor. Milletvekilimiz Ali Haydar bey burada esnafımız hakkında yapacakları yaptıkları hakkında konuşması gerekirken siyasete girdi ve konuyu saptırdı. Konuyu yolsuzluk soruşturmasına kadar getirdi. Ortada verilmiş bir karar yok. O yargılanan kişiler soruşturmadan hüküm almadan ayıralacaklar bunu kimse bilemez. Eğer ortada bir yolsuzluk varsa bunu yapanların Allah cezasını versin’ dedi.

‘YATIRIM YAPTIK AMA REKLAM YAPAMADIK’

Özel, ‘Milletvekilliği dönemimizde Ispartamız için elimizden gelen herşeyi yaptık ama bunun reklamını yapamamışız ki kimse bizim yaptığımız çalışmaları görmüyor. Ispartaya yapılacak olan hastane ve 2000 kişilik spor salonu bunların açık göstergesidir. Ayrıca ilçelerimizde yapılan çalışmalarda hiç küçümsenemez. Bizim dönemimizde Yalvaç ve Ş.Karaağaç modern hastanelerine kavuştu. Diğer bütün ilçelerimizin sağlık komplesleri tamamlandı. Bütün köylerimizin yol yapım çalışmaları aksamadan ilerliyor. Bunun yanı sıra köylerimize çocuk parklarının yapılması için ödenekler il özel idaresinde görüşülüyor ve parkı olmayan köyümüz kalmayacak’ ifadelerini kullandı. YApılan konuşmalarının ardından Isparta Sıhhi Tesisatçılar Kaloriferciler Fotoğrafçılar Esnaf Ve Sanatkarlar Odası genel kurulunda mevcut başkan Halil İbrahim Dışpınar’ın katıldığı tek liste ile seçime geçildi.