Geleceğin en büyük problemi petrol değil su olacak

Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Akademik Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Çiftçi Eğitim Merkezi’nde yapılan toplantıya SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ve Prof. Dr. Şakir Şahin, Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çetinkaya, Fakülte Sekreteri Erkan Ayan ile akademisyenler katıldı. Toplantıda ilk sözü alan Dekan Osman Çetinkaya, fakültenin genel durumu […]

Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Akademik Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Çiftçi Eğitim Merkezi’nde yapılan toplantıya SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ve Prof. Dr. Şakir Şahin, Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çetinkaya, Fakülte Sekreteri Erkan Ayan ile akademisyenler katıldı.

Toplantıda ilk sözü alan Dekan Osman Çetinkaya, fakültenin genel durumu ve hedefleriyle ilgili bilgiler verdi. Su Ürünleri Fakültesinin proje alanındaki başarısına da dikkat çeken Çetinkaya, TÜBİTAK, San-tez, KOSGEB ve diğer bilimsel projeler olmak üzere yüzün üzerinde proje ürettiklerinin altını çizdi. Türkiye’de AR-GE alanında sektörün en güçlü alt yapısına sahip olduklarını da aktaran Çetinkaya; “Biz bölgesel çevre sorunlarına da duyarlı bir fakülteyiz. Dolayısıyla Karacaören, Beyşehir ve Eğirdir gölüyle alakalı hazırlamış olduğumuz raporlar buradaki çevresel sıkıntıların giderilmesine yönelik son derece önem arz etmektedir” dedi.

Çetinkaya’nın ardından konuşma yapan Rektör İbicioğlu da Su Ürünleri Fakültesinin yapmış olduğu çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek fakülteyi daha cazip hale getirmek için çalışmaların hızla devam ettiğini, bunların arasında; yeni bina, burs kaynaklarının artırımı ve iş imkanının öğrencilikten itibaren başlaması gibi hususların yer aldığını aktardı.

Isparta’nın çok ciddi su kaynaklarına sahip olduğunu belirten İbicioğlu “Bu kaynakların sürekliliğini sağlamak bizim asli görevimizdir. Çünkü geleceğin en büyük küresel problemi petrol değil su olacaktır.” dedi. İbicioğlu; Su Ürünleri Fakültesi için hazırlanmış olan on beş yeni laboratuvarın açılacağının da müjdesini verdi.

Exit mobile version