Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gece Isparta’mıza düşen Şehit acısı TBMM’de (Video)

MHP Isparta Milletvekili Nevzat

MHP Isparta Milletvekili Nevzat KORKMAZ, hemşerimiz Uzman Onbaşı Gökhan ASLAN’ın Şehit haberini alır almaz TBMM’de kürsüden söz alarak konu ile ilgili ihmal söylentilerini belirtti ve gereken incelemenin yapılması hususunda yetkilileri göreve davet etti.Korkmaz TBMM’de yaptığı konuşmasında şu açıklamaları yaptı ;

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum. Maalesef konuşmama üzüntülü bir haberle başlamak durumundayım. 23’üncü dönem uzman erbaş kursunda Isparta Yalvaçlı hemşehrimiz, bir uzman onbaşı Gökhan Aslan kardeşimiz bölüğünün pentatlon denetlemesinde duvar tırmanışı esnasında yere düşüyor, bayılıyor ve orada -duyumlarımıza göre- komutan müdahale ettirmiyor “Kalkar, bırakın.” diye. Fakat daha sonra çocuğun dilinin boğazına gittiği ve vefat ettiği haberi alınıyor. Gerçekten büyük bir ihmal var. Yine, duyumlarımız, orada ne ambulans ne tıp ekibi olduğuna dair. Şu anda tabii çok şey söylememek gerekiyor, askerî savcı bekleniyor ama ben bu kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum, değerli hemşerilerimize, Isparta milletvekillerimiz adına da başsağlığı diliyorum. İnşallah Allah cennetinde buluşturur sevenlerini.

Değerli arkadaşlar, tabii burada yine terör şehidi ve vazife şehidiyle alakalı sorunlar gündeme geliyor. Meclisimiz bu sorunların önemli bir kısmını giderdi ama bu defin töreni esnasında yine bazı sıkıntılar var. İnşallah bunun bir an önce çözülmesini talep ediyoruz. Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi çoğunluğunun, bu konuya ve bununla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının sorunlarına bir an önce bir çözüm üretmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Terörle mücadele etmesi için gönderdiğimiz bu kardeşlerimiz, uzman erbaşlar, uzman jandarmalar, astsubaylarımız arkadaşlar biraz, değer ve kıymet bekliyor Türkiye Büyük Millet Meclisinden, tabii başta Türk Silahlı Kuvvetlerinden olmak üzere. Burada, bu sorunlarını defalarca dile getirdik ama maalesef Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis çoğunluğu hiçbir inisiyatif almadı, bu sorunların çözümüyle alakalı hiçbir konu maalesef gündeme getirilmedi.

Değerli arkadaşlar, bu sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi çözmeyecek de kim çözecek? Yani, canlarını, kanlarını ortaya koymuş bu kıymetli kardeşlerimiz herhâlde bu kadarcık değeri, kıymeti hak ediyor diye düşünüyorum. Artık neyi bekliyorsunuz, niye bekliyoruz gerçekten anlamakta zorlanıyorum.

Bu arada, Türk Silahlı Kuvvetlerine de bir çift sözüm var. Yani, bu mensuplar da şanlı ordunun şerefli mensupları. Bu sorunları ortadan kaldırmak için kılınızı kıpırdatmamakla aslında Türk Silahlı Kuvvetlerine bir nevi nifak girmesine de vesile oluyorsunuz. Her şey kanun da değil, daha önce de söyledik, yani kanun çıkarılmadan Genelkurmay Başkanının, Millî Savunma Bakanının iki dudağının arasından çıkacak bir talimatnameyle bu sorunların önemli bir kısmı çözülecek ama hâlâ daha beklemedeler ve hâlâ daha kapı duvar.

Bakın, yukarıdan bir çığ geliyor, uyarmak durumundayım. Artık Meclisimizden ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden bu kardeşlerimiz ümitlerini kesmiş durumdalar. İnternete girdiğiniz zaman bakıyorsunuz, Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde olmayan, hiç görülmemiş bir biçimde tepkilerle karşılaşıyorsunuz. Haberiniz var mı değerli arkadaşlar, ölüm orucu başlatma kararı almışlar? Bu, Türk Silahlı Kuvvetlerinde hiç bugüne kadar yaşanan bir hadise midir?

Neyi bekliyorsunuz?

Tabii, bu kararı olmak kolay değil. Bu kararı alırken hakikaten son derece ümitsizler. Defalarca söyledik, bu sorunların hiç olmazsa bir kaçını çözün. İnsanlar ümitvar olsun bu sorunların gelecekte de çözüleceğine dair. Ama MİT Müsteşarıyla ilgili bir gecede kanun indiriyorsunuz, HSYK’yla ilgili bir gecede kanun indiriyorsunuz, binlerce insanın aileleriyle birlikte sorunlarını ortadan kaldırmak için kılınız kıpırdamıyor, ondan sonra da kızıyorsunuz. Milletin menfaatlerine kanun getirdiniz de muhalefet hayır mı dedi? Bu evlatlar Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türkiye Büyük Millet Meclisine emanet. Artık daha fazla bekleme imkânı yoktur. Bu acı olaydan sonra da ben bu hususu bir kez daha sizlerle paylaşmak istedim.

Yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum.