Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazilerimiz için, gaziler parkı

Isparta Belediye Başkanı Yüksek

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatlarıyla 2013 yılında yapımı tamamlanarak açılışı gerçekleştirilen 3200 metrekarelik Şehitler Parkı’nın hemen batı bölümünde yer alan 3700 metrekarelik alana da Gaziler Parkı yapılıyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Musa İrez ve Şubelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emin Pınar’la birlikte alanda incelemelerde bulundu. Başkan Günaydın, alanın önemli bir park haline geleceğini söylerken, Şehitler ve Gaziler Parklarının da yan yana olacağını kaydetti.

Eski mezbaha alanının Şehitler Parkı olarak düzenlendiğini ve bugüne kadar kullanıldığını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu parkın hemen batı bölümünde çayboyu üzerinde bulunan 3700 metrekarelik alanında Gaziler Parkı olarak yapılacağını ve halkın kullanımına sunulacağını kaydetti. Gaziler Parkı’nın özel bir park olacağını dile getiren Başkan Günaydın, parkta köke yer döşemeleri, aydınlatma, oyun parkı, özel oturma gurupları, sarmaşık ve normal gül ağırlıklı peyzaj çalışmaları yapılacağını dile getirdi. Günaydın, “Bugün Isparta’mıza özel bir park yapıyoruz. Bu parkımızda 9 adet Türk Bayrağı olacak. Şehitler ve Gaziler Parklarımız bir bütünlük içerisinde yer alacak” dedi.

Parkların bulunduğu alanda Aksu ve Demirköprü’nün olduğunu ve bu köprülerde de düzenleme çalışması yapıldığını hatırlatan Günaydın, “Bu köprülerimizde bu parklarımızla uyum teşkil edecek ve kalıcılığa sahip olacak. Özel aydınlatmalar uygulanacak. Burası Isparta’nın değerli bir parkı olacak. Halkımızda her an girip kullanabileceği bir park olacak. Gazilerimizi her zaman hatırlatacak. Bu parkımızın hem şehrimize değer katma anlamıyla hem de halkımızın severek övünerek, gurur duyarak kullanacağı bu parkın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Musa İrez park alanına Başkan Günaydın tarafından davet edildiklerini ve gelene kadar hiçbir şeyden haberlerinin olmadığını alana Gaziler Parkı isminin verileceğini duyduklarını ve kendileri için bunun sürpriz olduğunu kaydetti. İrez, “Başkanıma böyle bir projede Gazilere de yer verdiği için teşekkür ediyorum. Bu bizim için bir sürpriz oldu. Bundan önceki yaptığı parkları oldukça düzenli ve güzel yapmıştı. Gaziler olarak bu yapılacak parkın da en iyisi olacağına inanıyoruz. Başkanımıza şehit aileleri ve gaziler olarak teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Genel Merkezi Şubelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emin Pınar da, “Sayın Başkanıma öncelikle teşekkür ediyorum. Zor bir süreçten geçtiğimiz, ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde Şehitler Parkı’nın karşısında kader birliği etmiş olan Gaziler adına da bir park tahsis etmesi Sayın Başkanımızın şehit ve gazi ailelerine olan hassasiyet ve teveccühünü gösteriyor. Sayın Başkanımızla birlikte eşleri Dilek hanımefendiye de teşekkür ediyorum. Çünkü Dilek hanım bize her zaman ablalık yapıyor. Kendisi de bu konuda hassas. Bize sürpriz oldu. Gaziler adına böyle bir park yapılması. 43 ilde şubemiz var. Hemen hepsine gittik, böyle gaziler adına yapılmış bir parka rastlamadık. Şehitler Parkı’nın karşısına ismiyle mütenasipleşmiş bir park yapılması bizleri sevindirdi” şeklinde konuştu.