Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Esnaf nakdi destek bekliyor

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, “2021 yılında daha da büyümemiz ve güçlenmemiz için esnaf ve sanatkâra nakdi destek verilmesi ve temel gıdada fiyat istikrarının sağlanması çok önemli” açıklamasında bulundu

Dünyada etkisini sürdüren küresel salgının, hiç şüphesiz ülkemizde en çok esnaf ve sanatkarı etkilediğinin altını çizen Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, “Ancak böyle bir süreçte bile ahilik geleneğinden aldığı yardımlaşma kültürüyle esnafımız, vatandaşa hizmet sunmaya devam etmektedir. Dünyada hiçbir ülkede veresiye diye bir olay yokken esnafımız en zor zamanda vatandaşlarımıza veresiye mal ve hizmet sunabiliyor. Bu nedenle her seferinde güçlü Türkiye için güçlü esnafın önemini söylüyoruz. 2021 yılında daha da büyümemiz ve güçlenmemiz için esnaf ve sanatkâra nakdi destek verilmesi ve temel gıdada fiyat istikrarının sağlanması çok önemli. Temel gıdada fiyat istikrarının sağlanması, dar gelirli vatandaşlarımız için hayati bir öneme sahip. Bununla beraber, alternatif kaynakları çok iyi değerlendirip önümüzdeki dönemde daha da büyüyerek yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

BORÇLARDA YAPILANDIRMA TALEBİ

Fiyat istikrarının sağlanabilmesi için 2021 yılındaki yüzde 8’lik enflasyon hedefini tutturmanın büyük önem arzettiğini kaydeden Başkan Tural “Fiyat istikrarını sağlayabilmemiz halinde başta büyüme ve işsizlik oranı olmak üzere tüm makro veriler çok daha iyi olacaktır. Büyüme oranı artacak, işsizlik azalacaktır. Bunun için verilen teşvik ve desteklerin yanında bir diğer önemli husus da borçların kapanmasıdır. Esnaf ve sanatkârımız, özellikle pandemi döneminde vergi, SGK primi, elektrik, su, doğalgaz, kira gibi borçlarını ödeyemedi. Bu borçlar her ne kadar ertelense de iş yapamayan esnafımız için bu borçlar ödenemez bir noktaya ulaştı. Yaşanan borç sorununu aşabilmek ve olası hacizlerin önüne geçebilmek için Yeni Ekonomi Programında vergi, prim, elektrik, su, doğalgaz gibi borçların yeniden yapılandırılmasına da mutlaka yer verilmelidir” dedi.

ESNAFIN TİCARETİNİ AKSATACAK ADIMLARDAN UZAK DURULMALI

Öte yandan gerek genelde gerekse yerelde alınan tedbirler de, salgınla boğuşan zor durumdaki esnafın durumunun da göz önüne alınması gerektiğini kaydeden Başkan Tural “ Esnafın ticaretini etkileyecek, işini aksatacak faaliyetlerden uzak durulmalıdır.

Covit-19 hastalığında artışların görülmesi, esnaf ve sanatkarı olumsuz etkileyemeye devam etmektedir. Bu noktada esnafın sıkıntılarının giderilmesi artık kaçınılmaz hale gelmiştir. Eski canlı günlere geri dönülmesi ve piyasaların hareketlenmesi aylardır kapalı olan bazı mesleklere, karşılıksız maddi olarak destek verilmelidir.

Aylardır kapalı olan kantinciler, nargileciler, kontak açamayan servisçiler destek beklemektedir1 Haziran itibariyle açılmalarına rağmen kahvehane ve kıraathaneler oyun yasağı kalkmadığı için müşteri bulamıyor. Açık olsalar da yasaklar sebebiyle müşterilerini kaybeden, kapalı olduğu için hiçbir iş yapamadıkları için sıkıntıları her geçen gün artan evlerine ekmek götüremeyen esnafımıza karşılıksız maddi yardımda bulunulması artık kaçınılmazdır Çünkü işini açamayan, açsa da yasaklar nedeniyle müşteri gelmeyen ve evine ekmek götüremeyen esnafımızın bu desteğe ihtiyacı var. Ayrıca hem pandemide yaşanan ekonomik dalgalanmaların etkilerini silmek, hem de kışı daha rahat geçirmek için elektrik ve doğalgaza kış gelmeden indirim yapılmalıdır. Vatandaşların da esnafın da bir nebze olsa rahatlaması için kayda değer bir elektrik ve doğalgaz indirim müjdesi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

https://youtu.be/fTBiji9BaTs