Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğirdirliler bir araya geldi

Eğirdirliler yardımlaşma derneğinin geleneksel

Eğirdirliler yardımlaşma derneğinin geleneksel olarak düzenlediği helva günü etkinlikleri geçtiğimiz Pazar günü Canada’da yapılan programla başlayarak gece Belediye önünde verilen konserle son buldu.

Eğirdirliler yardımlaşma derneği tarafından her yıl İstanbul’da düzenlenen ve bu yıl ilki Eğirdir’de gerçekleştirilen helva günü’ne Isparta Eski Milletvekili Haydar Kemal Kurt, Isparta Vali Yardımcısı Okan Leblecier, Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve Belediye Meclis üyeleri, çok sayıda misafir ve Eğirdirli’nin katılımı ile gerçekleştirildi.

Helva gününde konuşan Eğirdirliler yardımlaşma derneği Başkanı Ali Ahmet Şirin “ Hepiniz hoş geldiniz. İstanbul’da 19 tane Isparta derneğinin içinden biriyiz. Ispartalılar gönül birliği derneğinin altındayız. 1969 yılında Turan Yazgan hocan teşvikleri ile kurulan bir dernek. Her yıl İstanbul’da böyle şenlikler yapıyoruz. İstedik ki bu sene Eğirdir’de yapalım, hem İstanbul’da yaşayan Eğirdirliler ile Eğirdir’de yaşayan Eğirdirliler ile buluşturalım istedik. Umarım bundan sonra dostluk köprüleri daha iyi kurulur. Bütün sevdamız Eğirdir. Bizler İstanbul’da var olma çabamızı sürdüreceğiz. Sizin güçlerinizi arkamızda hissederek olacak bu. Bizim derneğimiz her türlü konulara açığız, pek çok oluşumun içinde varız. Eğirdir’in adı pek bilinmezdi, gerek sosyal medyada, kendimizi iyi ifade ederek iyi noktalara geldik. Mutlaka bizim ile irtibatta olun, bunu da el birliği ile yapacağınızdan eminim. Organizasyon boyunca bize destek veren Eğirdir Belediye Başkanımız Ömer Şengöl’e desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise yaptığı konuşmasında “ 45 yaşında bir dernek ilk defa Eğirdir’de bir toplantı yapıyor. Ben genelde dernekleri iki kategoride görüyorum. Bir kısmı ilçenin adını alıp diğer illerde kendilerine orada sosyal birliktelik olarak görüyorlar, bir ikincisi ise taşradan Memleketlerine soysal aktivitelerde bulunarak, yardımcı olma çabası içerisindeler. Bu güne kadar demek ki bu dernek birinci kategorideymiş ve bugün ikinci kategoride hizmet verme anlayışına girmiş. İnşallah ben inanıyorum ki İstanbul’da yaşayan ikinci üçüncü kuşak insanların Eğirdir’i tanımasına başlangıç olur. Eğirdir yerel yönetim olarak derneğimizin ne isteği olursa yerine getireceğinin bilinmesini istiyorum” dedi.

Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ise yaptığı konuşmada “ bugün benim gördüğüm bir sevinç var. Eğirdirli hemşerilerimizin gözünde yeniden birleşme ve beraber olmanın sevinci var. Gerçekten bu birliktelik hem bu toprakları kökleştiriri hem de bu topraklar dışında yaşayanların köklerinin burada olduğunu hissettirir. Bir araya gelmek, ortak noktaları paylaşmak amacıyla burada olan herkese ve bu organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Vali Yardımcısı Okan Leblecier “ Eğirdir ilçemiz ve Isparta ilimiz ülkemizin müstesna yerlerinden birisi. Fakat tabiî ki bu güzellikler sizlerle bir anlam ifade ediyor. Böyle şenlikler sizlerin, bizlerin bir araya gelmesini ortak noktaların paylaşılmasına vesile oluyor. Bu şenlikte emeği geçen herkesi kutluyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Isparta Hayal evi organizasyonu ile çocuklara palyaço gösterileri, Helva ikramı ve ses sanatçıları Ispartalı Veysel Yalvaç ve Büşra konseri ile devam eden program akşam belediye önünde verilen Sami Çelik Konseri ile devam etti.

Sami Çelik Konseri öncesi Organizasyonun yapılmasında destek veren Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ve Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e Eğirdirliler yardımlaşma derneği başkanı Ali Ahmet Şirin tarafından plaket verilirken, Eğirdir Belediyesi adına Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdirliler yardımlaşma derneği başkan ve yönetim kurulu üyelerine kristal elma takdim etmesinin ardından ses sanatçısı Sami Çelik konseri ile devam eden programda Eğirdir’i çok sevdiğini ve tekrar buraya gelem istediğini, Salı günü bir programa çıkacağını ve orada Eğirdir’i tanıtacağına söz verdi. Konser sonunda Eğirdir Limanında katılımcılara Su Gösterisi sunuldu.