Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Cengiz Çetin

EĞİRDİR HALKI NE İSTİYOR?

Isparta ilinin en güzel ilçelerinden bir olan, hatta ve hatta il olmaya layık bir kent. Eğirir tabi manzarasıyla doğaya uyum sağlayan dünyadaki eşsiz bir cennet. Her gün binlerce kişinin göl kenarından geçerek doğuya batıya, kuzeye güneye seyahat eden otobüsler içerisindeki insanların hayranlıkla baktığı bir göl manzarası. Bir defasında Malatyalılarla dönerken Eğirdir Gölü için neler söylüyorlardı. “Ah şu göl kenarında bir evim olsa da ömrümü burada sürdürsem” diyerekten çok iç geçiren, hayal dünyasında Eğirdir’i mesken edinmek isteyenleri gördüm. Yine Eğirdir Isparta minibüsleri içerisinde hergün seyahat eden aileler Ispartalı ve Eğiridirliler, bunun ötesinde Sütçüler, Aksu, Gelendost, Yalvaç, Şarkikaraağaç, Yenişarbademli göl ötesi ilçeler her gün hemen hemen bu gölün manzarasını seyrederken neler düşünüyorlar acaba?

Yıllardır Eğirdir’de gezen ve geçen bürokratlar, çevreciler, araştırmacılar ne gibi proje yaptılar. Eğirdir için gerekli olan neydi?

Sunumlarını yaptılar da devlet ödenek mi vermedi. Bütçe mi yoktu. Halen daha Eğirdir bırakın dünyaya Türkiye’ye bile kendini tanıtabildi mi?

Gelmiş geçmiş ve gelecek Belediye Başkanları Eğirdir’e neler yapmışlar ve neler yapamamışlar. Engel teşkil eden konular neydi. Eğirdir’in önce bir havasını eleştirelim, daha sonra suyunu, daha sonra çevre koşullarını, ulaşım konusunu dile getirelim.

Eğirdir esnafı dışarıdan gelen yerli yabancı turistlere bakış açısı nedir? Eğirdir ilçesine gelen ve para bırakan yerli misafirler ve yabancı turistler ne diyor? Tenkit ederse neyi beğenmediğini, neleri beğenmediklerini belirtiyorlar. Bu yukarıdaki saydığım konularda bir devlet görevlisi anket yaparak çözümlenmesi gereken sorunları dile getirdi mi? Eğer getirmiş olsaydı bugün Eğirdir’de beklenen meseleler olmazdı.

Sonuç olarak Eğirdir’de çarpık kentleşme var mı? Uluslar arası diyebileceğimiz bir duble yol yani Karadeniz sahil yolu gibi bir yol yapılabilir mi?

Dışarıdan gelecek olan turistleri ve Eğirdir’in ana gelir kaynağı artırabilir mi? Bunların olması için Eğirdir’liler şu parti bu parti tutmadan Eğirdir’in sorunları için kavgasız bir masaya oturarak kucaklaşması lazım. İleri yazılarımda bu konuya devam edeceğiz…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER