Dünya Tiyatro Günü’nde Sanat Bölümü sahnede olacak

SDÜ Sahne Sanatları Bölümü her yıl rutin olarak düzenlediği 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinliklerine bu yıl da yepyeni iki oyunla giriyor. Slawomir Mrozek’in yazdığı, Öğretim Görevlisi Bülent Özbirgül’ün yönetmenliğini Öğr.Gör. Evren Nazım Arat’ın Dramaturgisini ve Öğr.Gör. Özlem Aliyazıcıoğlu’nun Sahne Tasarım Danışmanlığı’nı üstlendiği ‘’Terzi’’ adlı oyun, çökmeye yüz tutmuş bir düzenin simgesi olan Ekselans ile […]

SDÜ Sahne Sanatları Bölümü her yıl rutin olarak düzenlediği 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinliklerine bu yıl da yepyeni iki oyunla giriyor. Slawomir Mrozek’in yazdığı, Öğretim Görevlisi Bülent Özbirgül’ün yönetmenliğini Öğr.Gör. Evren Nazım Arat’ın Dramaturgisini ve Öğr.Gör. Özlem Aliyazıcıoğlu’nun Sahne Tasarım Danışmanlığı’nı üstlendiği ‘’Terzi’’ adlı oyun, çökmeye yüz tutmuş bir düzenin simgesi olan Ekselans ile düzeni işgal etmeye gelen Barbarlar’ın iktidar mücadelesini konu ediniyor.

Kültür, medeniyet ve varoluş temalarını işleyen, ironik bir üslupla sergilenen oyunda Sahne Sanatları Bölümü dördüncü sınıf Dramatik Yazarlık, Oyunculuk ve Sahne Tasarımı öğrencileri rol alıyor. Sahne Sanatları Bölümü’nün ikinci oyunu olan Fernando Arrabal’ın yazdığı Cephede Piknik adlı oyunun yönetmenliğini Arş. Gör. Mustafa Kayabaşı üstlenirken, Dramaturgi çalışmasını, Öğretim Gör. Fazilet Demirdaş, Sahne Tasarım Danışmanlığı’nı Arş. Gör. Serhat Sezgin hazırlıyor. Oğullarıyla piknik yapmak için cepheye giden anne babanın, savaş ortamında otorite, acımasızlık ve masumiyet kısır döngüsünde devinmesini anlatan oyunda Sahne Sanatları Bölümü üçüncü sınıf Dramatik Yazarlık, Oyunculuk ve Sahne Tasarımı öğrencileri rol alıyor. S.D.Ü Güzel Sanatlar Fakültesi Muhsin Ertuğrul Sahnesinde; 27 Mart Perşembe Günü “Terzi” 28 Mart Cuma “Cephede Piknik” Saat 19.00 da izleyicisiyle buluşuyor.

Exit mobile version