Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Devlet Liseleri boşaldı

Okullar arası nakil sonuçlarına

Okullar arası nakil sonuçlarına göre Isparta’da ki liselerde yüzlerce öğrenci özel kolej ve temel Liselere nakil yaptırdı.

Dershanelerin kapatılmasının ve Temel Liseye dönüştürülmesinin ardından ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Temel Lise ve özel kolejler adeta devlet okullarını boşalttı. Özellikle liselerde çok ciddi nakiller yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan nakil sonuçlarına göre Isparta’da liselerde temel lise ve özel kolejlere devlet okullarından 500’ün üzerinde öğrenci naklini yaptırdı. Yetkililer bu sayının artacağını belirtiyor.Nakillerin önemli bir bölümünün lise son sınıf öğrencisi olduğu, ara sınıflardan da beklenilenin üzerinde nakil gerçekleştiği açıklandı.

Bazı liselerde nakil sayısının 100’e yaklaştığı, okullarda şube kapatıldığı öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın şube sayısı kadar öğrencisi nakil olan okulların şubelerini kapattığı, bu şekilde okulların kontenjanının azaldığı belirtildi

Velilerin devlet desteği alma beklentisi içinde oldukları, her velinin öğrencisine destek almaması durumunda önümüzdeki yıl nakillerin daha az olacağı kaydedildi.

Nakillerin hemen hemen bütün devlet liselerinden yapıldığı, lise son sınıflarının adeta boşaldığı belirtildi.

Bu duruma lise son sınıflarda temel liselerde ve kolejlerde kurslarında verilecek olması ile sınava hazırlıkların olduğu belirtildi. Temel lise ve özel kolejlere nakil yaptıran öğrencilerin geri devlet okuluna dönme imkânı bulunuyor.