Dünya
DAEŞ’ten hain saldırı sonrası küstah paylaşım
Ankara’da 95 kişinin öldüğü terör saldırısını sosyal medya üzerinden ‘tebrik’ eden DAEŞ, ‘ölü sayısının artması temennisi’nde bulundu.
Ankara’da tren garı kavşağında Sabah saatlerinde meydana gelen patlamalarla ilgili DAEŞ’in Türkçe haber sayfasına ait Twitter hesabından bir mesaj yayınlandı.
Mesajda, “Ankara’da gerçekleşen mitingde kafir komünistlerden 40’a yakın ölü ve 100’den fazla yaralı var. Yapanları tebrik ediyoruz. Allah’a hamd olsun ki Ankara’da komünistlerin mitinginde patlama olmuş. Birçok ölü ve yaralı varmış. Allah’ım ölülerinin sayısını artır. Halay çeken komünistler bu meydan kanlı meydan sloganı atarken bomba patlıyor. Barış isteyenler bunlar mı? Kanda boğuldunuz hamd olsun” denildi.
DAEŞ en az 95 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı Twitter’dan tebrik etti.
Dünya
Beyin yiyen amip yüzünden hayatını kaybetti

Doğal bir kaplıcada beyin yiyen amiplere maruz kaldığı bildirilen 2 yaşındaki çocuk, 7 gün sonra hayatını kaybetti.
Hastalığın semptomları, şiddetli baş ağrısı, ateş ve kusma ile başlarken hastalar nöbetler ve komaya girerek hayatını kaybediyor.
ABD’de meydana gelen olayda Woodrow Bundy adındaki 2 yaşındaki çocuk, ‘beyin yiyen amip’ nedeniyle hayatını kaybetti.
Nevada Kamu ve Davranış Sağlığı Bölümü tarafından yapılan açıklamada, beyin yiyen amipin (Naegleria fowleri), toprakta ve ılık tatlı sularda yaşadığını ve vücuda burundan girerek beyne ulaştığını, burada ise beyin dokusunu yok ederek ölümcül bir enfeksiyona neden olduğunu belirtildi.
Uzmanlar, insanları sıcak tatlı su kütlelerine atlamaktan kaçınmaları ve kaplıcalarda başlarını suya sokamamaları konusunda uyarıyor.
Dünya
Türkiye’den alınan yumurtalarda kanserojen madde bulundu

Tayvan’ın Türkiye’den satın aldığı yumurtalarda kanserojen madde bulundu. Tayvan Tarım Bakanı, Türkiye’den satın alınan 127 ton yumurtada yasaklı bir madde olan nitrofurans izine rastlandığını açıkladı.
Yapılan açıklamada yumurtaların imha edileceği ve konu hakkında sözleşme hükümleri uyarınca tedarikçi firmadan tazminat talep edileceği belirtiliyor.
Tayvan, Türkiye’den yumurta satın alımlarını durdurdu ve ABD’den ithal etmeye yöneldi.
Dünya
Dünyanın en eski gazetesi kağıda veda etti

1703 yılında yayın hayatına başlayan ve 12 cumhurbaşkanı, 10 hükümdar ve 2 cumhuriyet dönemini gören gazete 320 yılın ardından günlük basılı yayınlarına son verdi.
Dünyanın en eski gazetesi olan Viyana merkezli Wiener Zeitung, son zamanlarda yürürlüğe giren bir yasa değişikliği nedeniyle basılı gazetenin kârlılığını yitirmesi nedeniyle bu adımı attığını duyurdu.
Avusturya’nın yeni sağcı koalisyon hükümeti, nisan ayında şirketlerin resmi ilanları basılı gazetede yayınlama zorunluluğunu kaldırmış, böylece Wiener Zeitung’un resmi gazete rolü sona ermişti.

Wiener Zeitung, çevrimiçi olarak yayınlarına devam edecek.
-
Isparta23 saat önce
Isparta Şehir İçi Otobüs Seferleri
-
Isparta1 gün önce
CHP’li Halıcı “Okullar öğretmen bekliyor bunlar İmam atıyor”
-
Isparta2 gün önce
Üniversite öğrencilerine burs verecekler
-
Isparta2 gün önce
BAKA ve İŞKUR İş Birliği İle Forklift Operatörleri Yetiştirildi
-
Isparta1 gün önce
Milletvekili Zabun’dan Başkan Başdeğirmen’e teşekkür
-
Isparta2 gün önce
Akşener, Ahmet Tural’ın Adaylığını Açıkladı
-
Isparta1 gün önce
İYİ Parti Teşkilatı Ahmet Tural’ı bağrına bastı
-
Isparta1 gün önce
Isparta’da Bugün Vefat Edenler