Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çakmakçı, aile hekimlerinin sorunlarını dinledi

CHP Aydın Milletvekili Metin

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Isparta Belediye Başkan Adayı Prof. M. Lütfü Çakmakçı ve partililer, aile hekimlerinin sıkıntılarını dinlemek için Halıkent ve Davraz aile sağlık merkezlerini ziyaret etti. Aile hekimlerinin sorunlarının belirlenmesi ve çözüm yollarının aranması adına ilk olarak Halıkent Aile Sağlık Merkezini ziyaret eden Çakmakçı, “Yapmış olduğumuz ziyaretin asıl amacı aile hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın yerel yönetimden kaynaklanan sorunları tespit etmek ve çözüm yollarını aramaktır. Burada yaptığımız görüşmelerin ışığında aile hekimlerimizin sorunlarını ortadan kaldırmak için gerekli çalışmaları ve projeleri hazırlamaya başlayacağı” dedi.

‘EN BÜYÜK SIKINTI KİRA’

Sıkıntılarını anlatan Halıkent Aile hekimleri, “Şuan kira konusunda oldukça sıkıntılı bir dönemdeyiz. Pilot il olarak başladığımız uygulama, tüm illerde uygulanmaya başlamasından sonra kira konusunda bizleri oldukça sıkıntılı bir duruma düşürdü.

Örneğin gayrimenkul açısında ve bulundurduğu potansiyel açısından Antalya’nın kira bedelleri yüksek olması gerekirken, Isparta’da bulunan bir aile hekimliği kira bedeli olarak Antalya’dan oldukça fazla para ödüyor. Ve bu kira bedelleri iki yıldı bir artırılıyor. Bu konuda oldukça sıkıntı yaşıyoruz” dediler.

‘DEVLETİN 3 ANA GÖREVİ VAR’

CHP Aydın Milletvekili M. Lütfi Baydar, ‘Devletin yapması gereken 3 ana görevi var. Bunlar güvenlik, sağlık ve eğitimdir. Yürürlüğe giren torba yasa ile hem sağlık çalışanları hemde eğitim çalışanları oldukça sıkıntılı duruma düşürülüyor. Sıkıntıların olduğu bin sistemde kaliteli hizmetten bahsedilemez. Eğer kaliteli hizmet verilemiyorsa, orada bir yanlışlık var demektir. Devletin ana görevlerinden olan sağlık hizmetinin verilmesinde bu sıkıntılar yaşanmamalıdır. Yapılan düzenleme ile çalışanları zor durumda bırakmanın bir anlamı yok. Akşamları acil servisinde nöbet tutan bir doktorun sabah aile sağlık merkezinde görev verilmesi ve verimli çalışmasının beklenmesi çok mantıksızdır. Bu konuda bizler elimizden geleni yapacağız” görüşlerine yer verdi.

‘SAĞLIK PARALI HALE GELİYOR’

CHP teşkilatı, Halıkent Aile Sağlık Merkezinin ziyaretinden sonra Davraz Sağlık Merkezine gittiler. Burada aile hekimlerinin sorunlarını dinleyen Çakmakçı, “Sağlık hizmetleri artık pahalanıyor. Aspirini sağlık ocağında yazdırırsanız 6 TL’ye mâl oluyor. Artık insanlar sağlık sisteminin paralı olduğunu anlamaya başladılar. Buranın yükü ayrıca çıkan torba yasalarla da acillerde aile sağlık merkezlerinde nöbet tutması zaten burada yükleri fazla bir de bu getirilirse ciddi sorunlar yaşayacaklarını anlatıyorlar. Bunun yanı sıra buraların kira olduğunu ve devletin kira aldığını ifade ettiler. Biz devletimizin güvenlik sağlık ve eğitimde ağırlıklı olmasını isteyen bir görünüşün savunucularıyız” ifadelerini kullandı.